Китайски хиперавтомобил с три мотора излиза в лимитирана серия

Електрическият хиперавтомобил HiPhi A разполага с мощност 1305 конски сили и ускорява за малко над 2 секунди от 0 до 100 км/ч.

Двигателите се въртят с 22 000 оборота за дълъг период

1305 електрически коня

Китайската компания за технологии Human Horizons, която има ноухау за батерии и електромотори, представи първия си електрически хиперавтомобил HiPhi A. Той ще бъде пуснат в лимитирана серия в началото на 2025 г. като съвместен продукт с автомобилния производител WESAIL New Energy Automotive, известен хиперколите Apollo.

HiPhi A предлага екстремни характеристики като ускорение от 0 до 100 км/ч за малко над 2 секунди и максимална скорост почти 300 км/ч. Високоефективното задвижване се базира на 800-волтова платформа с един двигател отпред и два двигателя отзад. Пиковата мощ на системата възлиза на 1305 конски сили. Електромоторите работят с водещ в индустрията ултрависокоскоростен дизайн на ротори от въглеродни влакна и технология за директно пълно маслено охлаждане.

Развъртането на двигателите с до 22 000 оборота в минута е възможно за дълъг период от време повече от 30 минути. В същото време моторите са леки, компактни, тихи и с възможност за допълнително подобряване.

Акумулаторният пакет е също толкова иновативен и способен да разрежда 1,5 мегавата в своя пик. Той е „опакован“ с изключително здрав огнеупорен щит от карбон. Карбонът присъства като ефектен материал и в екстериора. Широките гуми и голямото задно крило придават още по- атлетично излъчване. Интериорът предлага всички детайли на хайтек лукса и редица иновативни технологии. Задната част е просторна и удобна за дълго и комфортно пътуване. Инженерите са приложили в целия автомобил авиационна титаниева сплав, нанокерамика и други нови материали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили