Китай съобщава за 44 нови случая на коронавируса и 27 жертви

В Китай през вчерашния ден е имало 44 нови случая на заразяване с COVID-19, което означава спад спрямо 99-те случая предишния ден, предаде Ройтерс. С това общият брой на потвърдените случаи на заразяване в Китай до края на вчерашния ден достигат 80 695. Властите съобщиха и за 27 нови смъртни случая, спрямо 28 предишния ден.

Всички загинали са живеели в централната провинция Хубей, епицентър на епидемията. Общо броят на загиналите в Китай е 3097 души.

Южна Корея съобщи за 93 нови случая на заразяване вчера, с което броят на заразените в страната достигна 7134. Това е по-малко от предишния ден, но представителите на здравните власти уточняват, че броят може да се промени след обработването на нови тестове.

Първи случай на новия коронавирус беше регистриран в Парагвай вчера.

64-годишен мъж от Буенос Айрес стана първата жертва на коронавируса в Латинска Америка. Мъжът се почувствал зле три дни след връщането си от Европа на 28 февруари. Той вече страдал от диабет, високо кръвно, хроничен бронхит и нарушения в работата на бъбреците.

Първи случай на заразяване с коронавируса беше регистриран и в Молдова. 48-годишната пациентка е пристигнала в Кишинев от италианския град Болоня. Тя веднага е била приета в болница, защото страда от диабет, затлъстяване от втора степен и високо кръвно. Състоянието й се оценява като тежко.Пациентката е приета с висока температура, кашлица и остра дихателна недостатъчност. Молдовското министерство на здравеопазването призовава всички пътували със същия самолет да останат по домовете си и да информират семейния си лекар.

Броят на случаите на заразяване с коронавируса в Норвегия достигна 147. Вчера бяха потвърдени още 34 случая. Всички заразени се намират под домашна карантина.

Броят на заразените във Великобритания достигна 209 души. Досега в страната са починали двама пациенти, дали положителни проби за коронавируса. Повечето от случаите са в Англия. В Северна Ирландия има 7 случая, в Шотландия - 16, а в Уелс - два.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо обяви извънредно положение заради коронавируса. Случаите на заразени в щата достигнаха 76 души. Те се концентрират в област Уестчестър. Щатите Калифорния, Мериленд, Юта и Вашингтон вече обявиха извънредно положение.

Над половината американски щати съобщават за наличие на коронавируса. Още двама души починаха в щата Вашингтон, с което общият брой на жертвите в страната достигна 19.

Коментари

Задължително поле