Кит Харингтън призна за психическите си проблеми

Звездата от „Игра на тронове“ Кит Харингтън разкри в подкаст, че е бил диагностициран с разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност през 2019 г., докато е бил в рехабилитационен център за алкохолна зависимост. "Разбрах, че животът ми зависи от това. За щастие бях на точното място в точното време", сподели актьорът.

Според Харингтън, симптомите на заболяването му се изразяват в постоянна нужда умът му да прави нещо ново, което пречи на работата му: „Доста трудно ми е да се концентрирам, когато много неща се случват в главата ми наведнъж, претоварвам се и ставам невероятно раздразнителен, тревожен. Не мога да си събера мислите.“

Актьорът призна, че през младежките си години страда от цял набор неврози, а родителите му дори го наричат „принца на мрака“ защото често изпада в депресия. Противно на очакванията им, причината не е пубертетът, защото когато Кийт става зрял мъж, нищо не се променя. Едва след като осъзнава проблема си, той се научава да се справя с него.

Психическото му здраве се влошава по време на снимките на „Игра на тронове“, защото феновете го възприемат като неговия герой Джон Сноу: "Хората се отнасяха с мен така, както се отнасяха с него. Това ми нанесе психологически рани.“ По думите на актьора, сега се чувства добре. Той е трезвен и зает с отглеждането на децата си с актрисата Роуз Лесли, която изигра първата любовница на Джон Сноу в „Игра на тронове“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица