Клатенбърг хвали Кабаков в УЕФА

Англичанинът Марк Клатенбърг е похвалил много Георги Кабаков пред УЕФА, разкри шефът на родните съдии Костадин Гергинов. На топрефера ни бе поверено атинското дерби "Панатинайкос" - АЕК.
Кабаков заедно с Волен Чинков и Дракомир Драганов са получили наряди за световни квалификации. Мачовете обаче още не се разкриват.
"Защо не се срамуваме от Драганов, който свири "Лудогорец" - ЦСКА - попита Гергинов. - Лично шефът на съдийската комисия в УЕФА Роберто Розети е много доволен от Кабаков. Факт е, че има грешки. Разговарям непрекъснато с реферите. Никола Попов не е получил оценка 8,4 за мача ЦСКА 1948 - "Левски", но тя е близо до много добра. За спорната ситуация неговата грешка е, че посочва бялата точка, а не че си промени решението. На мен ми обясни, че за секунда е превъртял ситуацията в главата си и е видял симулация. Ние мислим по същия начин. Попов не подлежи на санкция. Най-големите грешки са на мача ЦСКА 1948 - "Царско село" в първия пролетен кръг, когато Ивайло Стоянов направи две грешки с дузпи. Затова е наказан."
Гергинов добави, че като цяло има неудовлетворение от работата на реферите. Младите са изпуснали вече много шансове, но ще получат нови. А опитни също доста са сбълкали. "Във всеки клуб има човек, който отговаря за съдиите и знае какво да направи преди мач - продължи Гергинов. - Всеки, с когото съм говорил, твърди, че няма натиск. Делегат от комисията е Кирил Йорданов, който работи в МВР. Всеки може да му се оплаче."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ