Клеър Дейнс се сбогува с „Вътрешна сигурност“

Клеър Дейнс

Актрисата изигра агент на ЦРУ Кари Матесън

След осем сезона в ефир, шпионската поредица “Вътрешна сигурност”, оглавявана от Клеър Дейнс, приключи, което означава, че актрисата трябва да се сбогува с образа на агент Кари Матесън. В интервю за The Guardian, Дейнс каза, че героинята й много ще й липсва:

“Ще ми липсва ли? Боже, разбира се. Много я обичам. Беше чудесно да играя най-умния и взискателен човек в стаята. Освен това тя е много смела, по свой начин амбициозна, а също и просто готина. Тя никога няма да пропадне.”

По повод края на “Вътрешна сигурност” Клеър разговаря и с репортерите на CBS News. Според актрисата главната роля в такъв сериал е била нейната сбъдната мечта:

“За мен като актриса това беше много важна стъпка, защото по-рано - преди да навърша трийсет - играех предимно наивни момичета, чиято същност беше изцяло сведена до романтичното им преживяване и любимия мъж.”

Независимо от това, “Вътрешна сигурност” нямаше как да просъществува и без колоритен мъжки персонаж, с когото героинята на Дейнс имаше специални отношения - става дума за Сол Беренсън, изпълнена от Манди Патинкин. Коментирайки последната съвместна сцена с Патинкин, Клеър заяви:

“Мисля, че това е прекрасна и неочаквана любовна история. Нещо повече, това изобщо не прилича на онова, което често може да се види в произведения на поп културата: наставник и неговата подчинена. Между нас възникна някаква химия, още когато се запознахме със сценария. Той прилича на бащата на най-добрия ми приятел, който сякаш ме е отгледал. Той е прекрасен човек, но когато ви се ядоса, тогава се чувствате неспокойни. Манди е много добър в играта си. С течение на времето партньорските ни отношения само се засилиха и задълбочиха.

Коментари

Задължително поле