Клуиверт изкушава бащата на Меси за ПСЖ

Патрик Клуиверт, спортният директор на ПСЖ, е направил първата крачка към привличането на мегазвездата на „Барселона“ Лео Меси. Славният бивш нападател на Холандия е провел тайна среща с бащата на аржентинеца - Хорхе, който е и негов агент.

Според новината на германския канал RTL двете страни са проучили възможностите за евентуален трансфер, който ще разтърси световния футбол. Очаква се евентуалната сделка да бъде рекордна в историята. Не е тайна, че договорът на Меси на „Камп Ноу“ изтича през лятото на 2018 г., а до момента каталунският гранд и нападателят не са подписали нов.

На „Камп Ноу“ все пак очакват Хорхе Меси да присъства на Ел Класико в събота и след това да се срещне с ръководството на испанците.

Според испански медии аржентинецът е разочарован от процесите срещу него в Барселона за укриване на данъци и от липсата на достатъчно голяма подкрепа от ръководството на клуба. Именно това е и големият коз на ПСЖ.

От своя страна арабските собственици на френския гранд имат апетит да привлекат в състава си звезда от калибъра на Меси. Неотдавна те се опитаха да изкушат неговият съотборник Неймар. Бразилецът все пак предпочете да преподпише с каталунците и отказа мегамилионите от Париж.

Друга трансферна цел на шампиона на Лига 1 е играчът на „Ливърпул“ Адам Лалана. ПСЖ е готов да плати 40 милиона паунда за полузащитника на „мърсисайдци“. Условието на парижани е сделката за 28-годишния полузащитник да бъде осъществена още през януари, а не през лятото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят