На 22 февруари 2019 да почерпят

Майк Пенс ще посети Колумбия в подкрепа на Хуан Гуайдо

Външният дълг на Гърция възлиза на 30 000 евро на глава от населението

Лондон предлага алтернатива за Брекзит Не е ясно дали Брюксел ще се съгласи

Утре отварят офертите за изграждането на 19 км от пътя Мездра–Ботевград

Молдовски опозиционни лидери твърдят, че са били тровени Обвиняват властта, че иска смъртта им

Жълт код за силен вятър в цялата източна половина на страната утре

Папа Франциск поиска конкретни мерки в борбата срещу педофилията в църквата

София има нужда от два пъти повече нови жилища Нарастването на заплатите прави покупката на дом по-лесна

Калоян Паргов: Две години чакам анализ на причините за липсата на шофьори в градския транспорт

Банков скандал тресе Скандинавия След Дания и Швеция е замесена

Административният съд прекрати делата по жалби на роми от Войводиново

Бойко Борисов: Няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната, заяви премиерът

Белгия си търси дълговете от Кадафи Брюксел предлагал на Триполи съмнителна схема

Български производител вдига завод за над 40 милиона лева във Враца

Кметът Йорданка Фандъкова: София дава 6 млн. лв. за ремонти на болници По 1 млн. лв. отделят за обновяване на “Шейново” и на “Света София”

Общината дофинансира с 10 млн. лв. дейности, непокрити от НЗОК

Тази година Столичната община инвестира 6 млн. лв. в общински болници и диагностично-консултативни центрове. Общо 15 ДКЦ-та получават средства от градската управа за ремонт и ново оборудване, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Освен това всяка година Столична община дофинансира общинските болници с 8 до 10 млн. лв. за медицински дейности, които не се покриват от НЗОК, информира столичният зам.-кмет Дончо Барбалов.

Фандъкова и Барбалов провериха новото оборудване за отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница “Света София”.

06-1-2Тази година инвестициите в болницата са 1 млн. лв. Купени са 10 неонатологични легла за новородени, които са в ранния адаптационен период. В момента се ремонтира покривът. Предстои обновяване на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза. Ще бъдат купени мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване. В Първа АГ болница от за 2018 г. са се родили 1 370 бебета. “По Програма “Инвитро” на Столична община до момента има 9 родени бебета. Годишно Столичната община отделя 70 000 лв. за програмата”, каза Фандъкова.

6-те млн. лв за здравни заведения идват от продажбата на Общинска банка за 46 млн. лв. Освен в “Света София”, тази година общината инвестира и в апаратура и ремонти и в “Шейново”, където ще бъде обновена цялата сграда за близо 1 млн. лв. Нов рентгенов апарат ще бъде купен за XV ДКЦ в “Дианабад”. II МБАЛ ще бъде обновена цялата физиотерапия. В V МБАЛ ще бъде купена гастроентерологична апаратура. В IV МБАЛ предстои обновяване на апаратурата за 350 хил. лв.

В момента основно се ремонтира на Банката за майчина кърма, за което от бюджета на общината са
осигурени 950 000 лв. Обновява се ВиК, отоплителната и електрическата инсталации, топлоизолация. Прави се цялостен вътрешен ремонт на сградата и облагородяване на пространството около нея.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.