Министър Димов пред НСОРБ: Отчисленията на общините за депониране на отпадъци ще се увеличат плавно

П. Е. Н.-центърът: Долу ДДС за книги и печат!

Ученик е поразен от волтова дъга в Казанлък Инцидентът се е случил по време на междучасие

Пoжaр избухнa в зaвoд за отпадъци край Барселона

Омбудсманът обеща помощ на медици, работещи 8 месеца без заплати Българите масово се жалват от дружества монополисти

Отчаяната съпруга Тери Хачър убийствено секси на 55

Ученици от Търговище гостуват в Румъния Ученическият обмен е между българския и румънския едноименни градове

Грета Тунберг е личност на годината на списание „Тайм“

ЕИБ предостави заем от 65 милиона евро на КЦМ за модернизация

Как да избереш подходящия за теб хладилник?

Вижте какво прогнозира астрологът Гал Сасон за Годината на металния плъх

Путин кани Тръмп на парада на 9 май US президентът обмисля предложението

Премиерът Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Джошуа започна да хвали Кобрата

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Кметът Йорданка Фандъкова: София дава 6 млн. лв. за ремонти на болници По 1 млн. лв. отделят за обновяване на “Шейново” и на “Света София”

Общината дофинансира с 10 млн. лв. дейности, непокрити от НЗОК

Тази година Столичната община инвестира 6 млн. лв. в общински болници и диагностично-консултативни центрове. Общо 15 ДКЦ-та получават средства от градската управа за ремонт и ново оборудване, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Освен това всяка година Столична община дофинансира общинските болници с 8 до 10 млн. лв. за медицински дейности, които не се покриват от НЗОК, информира столичният зам.-кмет Дончо Барбалов.

Фандъкова и Барбалов провериха новото оборудване за отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница “Света София”.

06-1-2Тази година инвестициите в болницата са 1 млн. лв. Купени са 10 неонатологични легла за новородени, които са в ранния адаптационен период. В момента се ремонтира покривът. Предстои обновяване на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза. Ще бъдат купени мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване. В Първа АГ болница от за 2018 г. са се родили 1 370 бебета. “По Програма “Инвитро” на Столична община до момента има 9 родени бебета. Годишно Столичната община отделя 70 000 лв. за програмата”, каза Фандъкова.

6-те млн. лв за здравни заведения идват от продажбата на Общинска банка за 46 млн. лв. Освен в “Света София”, тази година общината инвестира и в апаратура и ремонти и в “Шейново”, където ще бъде обновена цялата сграда за близо 1 млн. лв. Нов рентгенов апарат ще бъде купен за XV ДКЦ в “Дианабад”. II МБАЛ ще бъде обновена цялата физиотерапия. В V МБАЛ ще бъде купена гастроентерологична апаратура. В IV МБАЛ предстои обновяване на апаратурата за 350 хил. лв.

В момента основно се ремонтира на Банката за майчина кърма, за което от бюджета на общината са
осигурени 950 000 лв. Обновява се ВиК, отоплителната и електрическата инсталации, топлоизолация. Прави се цялостен вътрешен ремонт на сградата и облагородяване на пространството около нея.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. А софиянци дават още повече за здравеопазване…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.