Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 8 април 2020 г.

СЗО: Маските не спират пандемията Здравните експерти прецизираха препоръките си

750 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Слави Трифонов и ТоТо от „Скандау“ с песен за коронавируса (ВИДЕО)

Над 100 участници в първото онлайн национално ученическо състезание по бизнес информатика на Стопанската академия в Свищов

Оставиха в ареста новозагорец за извършен грабеж

Затвориха Софийския районен съд

Съдят управителка на фирма, измамила петима с фиктивни продажби на видеокарти

Търсенето на жилища в София се премества на север и запад Разширяват новото строителство извън южните квартали

Над 1 тон продукти е първото дарение за общинската хранителна банка

Изправят на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец Обвинителният акт срещу водача е внесен от Окръжната прокуратура във Велико Търново

Консулът ни в Хага събирал „такса“ коронавирус, уволниха го По 5 евро от българите, 10 - от чужди граждани

Мним доктор „ужилил“ старица с 1500 лева за лечение на брат и от коронавирус Апелативна прокуратура –Велико Търново взе на специален надзор делото за телефонната измама

Нови 43 досъдебни производства за нарушаване на карантината са под спецнадзора на Апелативната прокуратура в Търново Образуваните до момента дела са общо 91

За над 250 млн. лв. са почивките, резервирани през туроператори Повече от 200 000 души са засегнати от анулирани ваканции по време на извънредното положение

Кметът на Банско: Не разпространявайте невярна информация, имаме хляб, няма бедстващи туристи или сезонни работници

Общинският кризисен щаб призовава да не се разпространяват неверни данни за обстановката в гр.Банско.

Напомняме, че в Р България е въведено извънредно положение и разпространяването на невярна информация е състав по Наказателния кодекс.

Не отговаря на истината информацията, че в гр. Банско не е имало хляб. Само за няколко часа сутринта на 18 март беше забавена доставката на пресен хляб, но в цялата търговска мрежа на хранителните магазини в града през това време имаше пакетиран хляб.

Не отговаря на истината и че две денонощия без подслон са стотици българи, които са освободени от работа, заради поставянето на гр.Банско под карантина. За всички хора, независимо дали са туристи или работници, дали са български или чужди граждани, е осигурено настаняване при нормални условия за живот в отоплени и дезинфекцирани помещения с течаща топла вода.

Всички хора, които не са жители на града, но са били в гр. Банско в момента на обявяване на карантината, са информирани, че не могат да напуснат карантинната територия.

Съгласно общинския План за бедствия и аварии, Общинският кризисен щаб е осигурил общежитие с необходимите битови условия, където да се настаняват бедстващите.

Не отговаря на истината за напуснали града хора през полски и горски пътища. Общинският кризисен щаб, чрез служба „Общински ред и сигурност“, и органите на МВР са осигурили стриктно спазване на заповедта на МЗ.

В Банско няма недостиг на стоки от първа необходимост и лекарства. Доставката на медикаменти, които в момента липсват, се извършва по установения от години ред – със заявка и получаване на следващия ден.

В Банско няма случаи, в които компетентните органи да не са реагирали и решили проблема. Непрекъснато възникват различни ситуации, постъпва информация за различни казуси, но всички въпроси се решават в максимално кратък срок.

Общинският кризисен щаб Банско изказва огромна благодарност на всички, които предлагат своята помощ и съдействие. Високо ценим подкрепата и съпричастността на десетките хиляди приятели на Банско!

Иван Кадев, кмет на община Банско

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.