Кметът на Варна награди шампиони по водна топка и баскетбол

Кметът на Варна Иван Портних награди млади изявени спортисти, донесли куп медали по водна топка и баскетбол. На тържеството присъстваха шампионите по баскетбол до 16 г., които спечелиха и купата на страната тази година.

При 19-годишните варненци спечелиха сребърни медали от Държавното първенство и купата на България, а 12-годишните са бронзови медалисти. Треньорът им Георги Бакалов, шефът на Детско-юношеската школа на баскетболен клуб "Черно море Тича" Спас Натов и президентът на клуба Георги Ганчев получиха плакети от кмета и му подариха медал и екип с името му на гърба на фланелката с №1.

Портних награди и треньорите на КПС "Варна" Найден Найденов и Велимир Цветков. 11-годишните и 19-годишните ватерполисти от клуба станаха шампиони на България. "Успехите на нашите млади състезатели ни задължават да продължаваме с усилията да създаваме все по-добри условия за спорт в града.

Неслучайно Варна е носител на титлата "Европейски град на спорта" и тъкмо вие я изпълвате със съдържание. Ще правим всички нужно, за да можете да прославяте Варна и България", обеща на шампионите Иван Портних.

Коментари

Задължително поле