Кметът на Войводиново призова за спиране на протестите

За седми пореден ден жители на селото излязоха на мирна демонстрация

За седми пореден ден жителите на Войводиново се събраха на протест в центъра на селото. Те настояват за премахването на незаконните постройки от ромската махала, след като двама младежи пребиха командос от армията.

Въпреки започналото събаряне на незаконни постройки в ромската махала, хората продължават да се събират на мирни демонстрации.

Днес кметът на селото Димитър Тасев излезе с апел да преустановят протеста, докато текат сроковете за събаряне на постройките. Целта е да се съкрати огромният разход за охрана на протестите, както и на ромската махала в селото, предава БНТ.

По информация на БТВ протестите срещу незаконната ромска махала в село Войводиново ще бъдат временно прекратени. Местните хора спират всекидневните си шествия до 24 януари. До тогава властите трябва да премахнат незаконните масивни постройки в ромската махала.  Ако това не се случи, протестите ще бъдат подновени.

Кметът на Войводиново съобщи, че се обмисля освободеният терен да бъде озеленен и превърнат в парк. Междувременно, собствениците на незаконни постройки са настанени при роднини и приятели, а багажът и вещите им се пазят в кметството, като до момента никой от ромите не ги е потърсил.

Очаква се през настоящата седмица да бъде изписан и пострадалият военен, чието състояние вече се подобрява.

 

Коментари

Задължително поле