Колко е разликата между хубавата и грозната жена?

Неизвестна жена нападнала мулатче пред столично училище Майката на детето смята, че сгресията е на расистка основа

Автобусни превозвачи: Тол системата е последното нещо, заради което бихме протестирали

Кола блъсна и уби пешеходка във Враца

Автобус с деца катастрофира край Ямбол Няма пострадали при инцидента

Извадиха тела на шестима загинали след изригването на вулкан на остров Уайт

Мъгла в района на проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински и „Приморски“

Остава тежко състоянието на детето, блъснато от кола на НСО

Консервативната партия на Борис Джонсън печели мнозинство в британския парламент

Очаква ни затопляне на времето Температури около и над 15 градуса

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

Кметът на Кричим пита две министерства кой е виновен за пресъхналата река Въча

Кметът на Кричим Атанас Калчев

Кметът на Кричим Атанас Калчев излезе с призив към две министерства заради ситуацията с пресъхването на река Въча в района на Кричим, съобщиха от общината.

Калчев настоява министерствата на енергетиката и околната среда и водите да оповестят резултатите от проверките, които касаят пресъхването на реката. Освен това, той иска да бъдат посочени реално виновните длъжностни лица.

Ето и неговата позиция:

„В качеството ми на кмет на община Кричим, отправям предложение към ръководствата на министерствата на енергетиката и околната среда и водите, публично да бъдат оповестени резултатите от проверките, които касаят пресъхването на река Въча на територията на Община Кричим. Настоявам да се посочат реално виновните длъжностни лица, както и какви ще са последствията за тях. Нека идната седмица да бъда поканен в качеството ми на кмет на Община Кричим, която беше засегната от тези зловредни действия и/или бездействия, на срещата да присъстват представители на рибарските дружества, на медиите, представители на Напоителни системи, НЕК и МОСВ.

Нека се съобщи кой е виновен за предизвиканата екологична криза в река Въча, и когато има нужда от планови или аварийни ремонти по вецовете, да се гарантира, че никой няма да се възползва и злоупотреби с изменението на графиците на работата им.

Настоявам виновникът за тази кризисна ситуация да бъде обявен публично и при среща поне на ниво заместник-министър, да се гарантира, че подобни инциденти няма да се случат занапред. Настоявам в публичното пространство да не бъдат изразявани мнения от некомпетентни служители на тези или на някои от тези институции, под чийто контрол следва да осъществяват ремонтите на вецовете и да се следи за ненарушение на минималния воден отток в коритото на реката, защото незнанието не е оправдание за грешките, особено, когато си на отговорна длъжност. Липсата на определени познания у такива служители, но с възможност за публични изяви, въвежда обществото в заблуждение и го отклонява от съществото на проблема и възможността за намиране на решение.

Атанас Калчев – кмет на Община Кричим“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.