Кметът на Лъки към Борисов: Гордея се, че имаме такива управници, учудвам се на вашата енергия

„Гордея се с това, че имаме такива управници, много бързи мерки от ваша страна, посещение на министър-председателя на място. Учудвам се на вашата енергия, която давате на хората на България и успявате да стигнете до всеки човек в страната“, каза кметът на Лъки Валентин Симеонов на днешното извънредно правителствено заседание, на което бяха отпуснати 3 731 061 лева за щетите след наводненията.

Кметът благодари на премиера Борисов за това, че лично се ангажира с подкрепата за Дряново в рамките на посещението му вчера на място. Симеонов беше категоричен, че е изключително важно срутището да бъде укрепено и изрази надежда, че още през настоящата седмица ще бъдат започнати дейностите.

Заместник-кметът на Община Гоце Делчев Саид Иброш изрази благодарността си за своевременната реакция, която последва след посещението на премиера в село Брезница, община Гоце Делчев. "Както видяхте, река Туфча е голяма река, която преминава през средата на селото и има случаи, когато тя излиза от своето корито. Най-фрапантен беше случаят през 2012 г., когато излезе в горния край и се наложи частична евакуация. След това благодарение на Комисията по бедствия и аварии са направени някои корекции като стени за укрепване на речното корито. Това, което сега трябва да одобрите, също е невралгична точка, която трябва да се укрепи, като се изгради подпорна стена. Затова изразявам нашата благодарност за бързата реакция, която последва от ваша страна", изтъкна той.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов също благодари на премиера и министрите и заяви: "Няма как да прикрия емоцията и силните си чувства, изключително много благодаря, уважаеми г-н премиер, уважаеми министри. Подкрепата, която ни давате, е толкова нужна. Вие не ни дадохте възможност да се отчайваме. Помогнахте ни в момент, когато ни беше най-нужно, когато виждахме как реката залива с. Петърч, което не се е случвало от 15 г., когато реката заля част от Костинброд, което не се е случвало повече от 10 години".

Започваме дейности по превенция и възстановяване на последиците от наводнението на територията на общината ни“, отбеляза Младенов. Той специално изрази благодарност към полицаите и пожарникарите, които са били на място през цялото време, докато водата не се е оттеглила. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви: "И аз искам да благодаря за подкрепата, която получаваме днес. Столична община имаме много сериозна програма за превенция, инвестираме в почистването на речни корита, всяка година почистваме около 100 километра речни корита. Разчитаме, разчитали сме и преди, на Междуведомствената комисия. Факт е, че преди 3 години, отново благодарение на вашите усилия, получихме подкрепа за почистването на първите 5 км от река Искър - от Летище София до Чепинско шосе" , отбеляза Фандъкова. 

„Заедно с почистването на реката ще можем да изградим и вело алея и пешеходна алея покрай река Искър в района на „Панчарево“ и това да стане и място за разходка на хората. Всеки лев, инвестиран в превенция, се връща в пъти“, посочи кметът на София.

Саид Иброш заема поста зам.-кмет на Гоце Делчев по предложение на ДПС.

Инж. Валентин Симеонов е член на ДПС от 2006 г., когато влиза в местната власт.

Коментари

Задължително поле