Кметът на район Витоша инж. Теодор Петков: Метрото към Симеоновския лифт води чужди инвеститори 

Разширението на метрото (в синьо) ще привлече и нови чужди инвестиции.

Строят автогара за пристигащите от Бистрица, Плана и Железница

Стигаме по-бързо до планината

Новите две спирки на метрото към Симеоновския лифт ще развият района и ще привлекат чужди и инвеститори. Това заяви кметът на столичния район Витоша инж. Теодор Петков пред “Труд”. Вече има изявен интерес от големи компании, които могат да превърнат зоната под Околовръстното шосе в промишлена и дори можем да чакаме обособяването на нов Бизнес парк, обясни инж. Петков. Тази зона е една от най-динамично развиващите се в столицата, допълни той.

Жителите на кварталите “Симеоново” и “Драгалевци” също имат необходимост от разширение на метрото. Вече дори са инициирали подписки, с които да защитят разширението на подземната железница от “Младост” към “Симеоновския лифт” и изграждането на обща спирка. Близо до нея ще бъде изградена и автогара, която вероятно ще обслужва и автобусите от Бистрица, Железница, Плана и Ярем, така че да осигури на жителите им много по-бърза и удобна връзка с всички части на столицата чрез метрото.

За всички жители и гости на София проектът ще осигури и по-бърза и екологична връзка с планината Витоша. Вместо да стигат до парка с коли и автобуси, столичани ще могат да оставят автомобилите си на буферния паркинг, който ще бъде изграден на общата спирка на метрото и Симеоновския лифт и само за няколко минути да са сред природата.
Трасето за проекта вече е осигурено, след като собствениците на частните терени предоставиха на Столична община напълно безплатно, безвъзмездно и безсрочно сервитутно право за преминаване на транспортния коридор.

Коментари

Задължително поле