Кметът на Свищов издейства спешен ремонт на опасен пътен участък

Снимки Община Свищов

Кметът на Свищов Генчо Генчев е издействал спешен ремонт на близо 2- километров участък от Републиканската пътна мрежа. Реконструкцията на опасното трасе бъде извършена до дни. По настояване на градоначалника и многократните сигнали от кмета на село Вардим Сенка Добрева, критичният участък от пътя вече е в ремонт. От АПИ са отпуснали средства за ремонт на няколко силно компрометирани трасета, непосредствено преди село Вардим по посока Свищов - Русе.

"Районът около гробищата на селото беше много опасен, особено след проливните дъждове, които предизвикаха допълнителен наклон на пътя. Често ставаха катастрофи", обясни Генчев.

Очакваше се във вторник от Пътни строежи да приключат с асфалтирането на участъка, след което предстои да се запълнят банкетите с чакъл фракция, тъй като са издълбани от дъждове и порои. Преди да положат асфалт, работниците са изравнили наклона на пътното платно, коeто създавало проблеми на пешеходците и автомобилите.

Управничката на Вардим Сенка Добрева е наредила започването на преначертаване на пешеходните пътеки в селото.

"През Вардим минава засилен автомобилен трафик и за нас е важно да се вземат навремени мерки за безопасността на жителите и техния спокоен живот. Радваме се на текущия ремонт, който предприеха от Агенция „Пътна инфраструктура“, но оставаме с надеждата за цялостна реконструкция”, Сенка Добрева.

Коментари

Задължително поле