Защо жена зад волана е като богиня?

Запорираха всички банкови сметки на община Чепеларе

Великобритания няма да освобождава предсрочно лица, осъдени за тероризъм

26-годишна майка на две деца е в неизвестност от 14 дни

Прогнозират огромен ръст на индустриалните площи Наемите са от 10 дo 14 лв. нa кв. м

Слънчево време днес, дневните температури ще са между 4 и 9 градуса Затоплянето продължава и утре

Делото за импийчмънт на Тръмп започва в Сената

Няма Алла-бала! На 70 руската певица шокира с нов имидж

Принц Хари отпътува за Канада

Заразените с мистериозния китайски вирус се увеличиха тройно

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 21 януари 2020

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 21.01.2020

На 21 януари 2020 да почерпят

Светът се сбогува с Windows 7 От 14 януари 2020 Microsoft спря техническата поддръжка

Кметът на Сливен на спешна среща заради кризата с природния газ

Кметът на Сливен Стефан Радев ще направи втори опит да бъде предотвратена кризата с доставката на природен газ – съобщиха от местната администрация. Поводът: изпратено в общината писмо от „Булгаргаз”, че от 1 януари 2017г. спират доставките към снабдителя на Сливен – частната фирма „Газтрейд-Сливен”ЕООД.  Задълженията на фирмата възлизали на 17 млн.лева – 7 млн. от тях са дългове към „Булгаргаз”, а останалите 10 млн. лева – към банка.

Кметът Радев вече информира за кризата КЕВР. На 21 декември ще има среща с изп.директор на „Булгаргаз” и с председателя на надзорния съвет на банката-кредитор. Сливен не е страна в отношенията между тези три юридически лица и няма неплатени сметки да газ, но спирането на доставките ще се отрази тежко върху производствения сектор, ще се търси алтернативно отопление на две детски ясли, едно училище и едно социално заведение.

„Най-важното е да се намери решение. Вариантът за използването на газ като гориво е добър. Въпросът е да не се допуска една система да се управлява години наред така, че да застраши доставките за цяла община” – коментира кметът Радев.  Вземат се мерки за осигуряване на алтернативно гориво за общинските заведения. Спирането на природния газ обаче поставя под огромен риск работата на фирмите в индустриалната зона, както и битовите абонати, които са на отопление с газ.

В интернет-страницата на „Газтрейд-Сливен”ЕООД се съобщава, че фирмата има над 120 клиенти в индустриалния и битовия сектор.  На 18 юни 2014г. бившият зам.-министър на енергетиката в правителството на НДСВ Илко Йоцев и сливенският бизнесмен Веселин Василев дадоха пресконференция в общината като представители на фирмата. Те съобщиха, че до два месеца започва работа инвестиционната им програма, като най-напред ще се газифицира 5-хилядния кв.”Речица”, ще бъдат открити и 20 работни места.  Според Търговския регистър към 20 декември т.г. управител на „Газтрейд-Сливен”  е Здравко Дачев, седалището на фирмата е в Кюстендил, а едноличен собственик на капитала е „Енерджи инвестмънт Тръст”. От скоро фирмата е обявена в несъстоятелност – допълниха от общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.