ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале”

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Салах вкара 20-и гол с левия крак

Кметът на Сливен на спешна среща заради кризата с природния газ

Снимка: Архив на община Сливен, Илко Йоцев и Веселин Василев представиха инвестиционната програма за Сливен на "Газтрейд" през лятото на 2014 г.

Кметът на Сливен Стефан Радев ще направи втори опит да бъде предотвратена кризата с доставката на природен газ – съобщиха от местната администрация. Поводът: изпратено в общината писмо от „Булгаргаз”, че от 1 януари 2017г. спират доставките към снабдителя на Сливен – частната фирма „Газтрейд-Сливен”ЕООД.  Задълженията на фирмата възлизали на 17 млн.лева – 7 млн. от тях са дългове към „Булгаргаз”, а останалите 10 млн. лева – към банка.

Кметът Радев вече информира за кризата КЕВР. На 21 декември ще има среща с изп.директор на „Булгаргаз” и с председателя на надзорния съвет на банката-кредитор. Сливен не е страна в отношенията между тези три юридически лица и няма неплатени сметки да газ, но спирането на доставките ще се отрази тежко върху производствения сектор, ще се търси алтернативно отопление на две детски ясли, едно училище и едно социално заведение.

„Най-важното е да се намери решение. Вариантът за използването на газ като гориво е добър. Въпросът е да не се допуска една система да се управлява години наред така, че да застраши доставките за цяла община” – коментира кметът Радев.  Вземат се мерки за осигуряване на алтернативно гориво за общинските заведения. Спирането на природния газ обаче поставя под огромен риск работата на фирмите в индустриалната зона, както и битовите абонати, които са на отопление с газ.

В интернет-страницата на „Газтрейд-Сливен”ЕООД се съобщава, че фирмата има над 120 клиенти в индустриалния и битовия сектор.  На 18 юни 2014г. бившият зам.-министър на енергетиката в правителството на НДСВ Илко Йоцев и сливенският бизнесмен Веселин Василев дадоха пресконференция в общината като представители на фирмата. Те съобщиха, че до два месеца започва работа инвестиционната им програма, като най-напред ще се газифицира 5-хилядния кв.”Речица”, ще бъдат открити и 20 работни места.  Според Търговския регистър към 20 декември т.г. управител на „Газтрейд-Сливен”  е Здравко Дачев, седалището на фирмата е в Кюстендил, а едноличен собственик на капитала е „Енерджи инвестмънт Тръст”. От скоро фирмата е обявена в несъстоятелност – допълниха от общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.