Кметът на София Йорданка Фандъкова: Възстановен е Розариумът в столицата

Засадени са 2000 рози от различни видове, изградени са алеи, осветление и поливна система

Инвестицията е за 780 000 лева

“Възстановен е старият блясък на Розариумът в Борисовата градина. Интересна е историята на градината и тя може да бъде прочетена на таблата, които са поставени по алеите”. Това заяви при посещението си на обекта в петък столичният кмет Йорданка Фандъкова. Пространството, което е възстановено, е на площ около 3 декара, изградени са алеи, осветление и поливна система. Засадени са 2000 рози от различни видове, а поставените табелки пред тях дават информация за отделните видове. Инвестицията е на стойност от 780 хиляди лева.

“Предстои и обсъждане на изработения подробен устройствен план на Борисовата градина. Журито е избрало най-консервативния вариант. Планът е гаранция за това, че и в бъдеще паркът няма да бъде застрояван. Личната ми позиция е, че Борисовата градина трябва да се запази във вида, в който е създадена”, допълни кметът. Фандъкова уточни, че това, за което ще настоява, са промени в проекта, които да гарантират запазването на парка в сегашния вид. Столичният кмет посочи още, че не приема предложението на архитекта за изграждане на климатично училище.

“Ще настоявам да се запазят обектите на “Спортна София” и конната база на мястото, на което са в момента”, категорична бе тя. Според кмета съществуващите стадиони трябва да бъдат реконструирани, но не и разширявани.

Коментари

Задължително поле