Кметът на София Йорданка Фандъкова: Пускаме метрото до „Овча купел“ (обзор)

Снимка: Аделина Ангелова
На проверката в метрото кметът Фандъкова носеше фланелка с надпис Metallica, а по-късно поздрави през фейсбук всички с легендарното парче на групата - Nothing else matters (б. а. “Нищо друго няма значение”).

Следващата събота - 24 април

Следващата събота, на 24 април, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през “Овча купел”. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите є цялата третата линия на метрото е изградена от 2016 до 2021 г., като за по-малко от 5 години са направени нови 12 км - от “Подуяне” през “Оборище” и центъра, през “Красно село” и “Овча купел” до Околовръстния път при “Горна Баня”. И сме готови да продължим.

“Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото - по бул. “Владимир Вазов” и през “Слатина”. Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район “Подуяне”", посочи още кметът на София.

Предстоят обществените обсъждания за разширенията на метрото от Военната академия през “Гео Милев” и “Слатина” до “Цариградско шосе” и от “Младост 3” до Симеоновския лифт.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони