САЩ спират временните визи за бременни жени

Намаляват таксата за хазартните игри (обзор) Налогът ще бъде 25% от разликата между залозите и раздадените печалби

Словашкият министър на екологията подаде оставка след пиянски скандал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 24 януари 2020

Банките вдигат такси заради ниските лихви

Мерки за засилване контрола върху вноса на отпадъци обсъди министър Димитров с рециклиращия бизнес

Европейската комисия по конституционни въпроси одобри сделката за Брекзит

Младите плащат с 25% повече за обзаведено жилище Купувачите до 35 години предпочитат нови сгради

Пекин отмени Нова година

Емил Димитров: Спира се принудително изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Един убит и 10 ранени при сблъсък на 4 трамвая (обзор) Кръв на релсите в столичния квартал „Дружба”

Три отделни научни екипа разработват ваксина срещу китайския коронавирус

Ураган изплаши Банско преди Световната купа

Хванаха грузинци с „Ролс Ройс” и оръжие Бойко Борисов похвали акцията на МВР

Пожар изпепели 60 декара тръстики до Дуранкулашкото езеро

Кметът на Царево: Прокуратурата е сезирана за строежа край къмпинг „Арапя“

Прокуратурата е сезирана за строежа край къмпинг „Арапя“. Строителството по документи е законно, каза кметът на Царево Георги Лапчев по БТВ.

Личното му мнение е, че не би трябвало да се строи там. Той добави и че по документи, известната като боровата горичка сред къмпингуващите, всъщност не е гора. Това е урбанизиран терен, урегулиран поземлен имот, отбеляза Лапчев.

Той добави, че инвеститорът е предоставил всички необходими по закон документи, както и е съгласувал всичко с екологичното законодателство, но независимият орган трябва да се произнесе.

Днес ще започне и проверка на ДНСК по Черноморието след сигналите за строителни дейности.

Според Лапчев проблемът се политизира заради предстоящия вот. Той заяви, че по документи мястото, където се строи вилната зона край „Арапя“, не е гора.

„Виждам гора, но на документи е друго – това е урбанизиран терен, урегулиран поземлен имот. Некоректно е да се говори, че е започнало сега всичко. Именно, когато се е допуснало това да се случи, сега тези хора са „на паветата“ и обясняват, че това е кощунство“, коментира кметът.

Директорът на държавното горско стопанство в Царево също обясни, че има нов горскостопански план и тази територия не е включена в него, т.е. тя не се води горска територия.

Инвеститорът Георги Атанасов бе категоричен, че гората не се изсича, а се премахват само опасните изгнили и стари дървета.

„Закупихме проект, който беше за 25 000 квадрата с влязло в сила разрешение за строеж за огромен комплекс, който след разговори в общината се разбрахме, че изобщо това нещо не може да мине и че гората трябва да се запази. И затова сме сменили целия проект и сме направили едноетажни и двуетажни еднофамилни къщи, съобразени с цялата растителност в региона. Има сигнали от няколко години, че се пали гората тук от дивото къмпингуване, може да се видят дърветата. Тези дървета така или иначе са заминали! Ние не ги режем, отстраняваме това, което така или иначе вече не е живо дърво“, заяви инвеститорът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.