Кметът на Шумен посети учители и ученици в с. Мадара

Кметът на Шумен Любомир Христов продължава да посещава училища в града и населените места и тази седмица бе гост на учениците и учителите от ОУ “Панайот Волов” в село Мадара. Там го посрещнаха с инициатива, посветена на Националната седмица на четенето.

По-малките ученици бяха подготвили драматизация по приказката на Ран Босилек “Дядо и ряпа”, а по-големите разказваха увлекателно за родния край и рецитираха стихотворения за България. В една от класните стаи деца и учители бяха подредили и истинска изложба с мисли за ползите от четенето.

Любомир Христов поздрави учениците: “Виждам, че много сте се старали и здраво сте учили. Поздравявам ви за усърдието и за чудесните изпълнения. Много труд и постоянство са били необходими, бъдете винаги така упорити. Слушайте вашите учители, четете, пишете, смятайте, защото без образование човек трудно успява да се реализира в живота и да постигне мечтите си”.

По-късно кметът се срещна с педагозите от училището и разговаря с тях за проблемите, които срещат в работата. “В Мадара няма необхванати деца в училищна възраст, но въпреки това броят на учениците в клас, за съжаление, намалява”, сподели директорката Магдалена Божанова.

“Училището ни е хубаво, сградата е доста голяма и са необходими повече средства за поддържане, с каквито обаче не разполагаме”, каза още тя. В разговора с учителите кметът Любомир Христов коментира недостига на пари за ремонтни дейности в учебните заведения по селата и обясни, че този въпрос стои на вниманието на администрацията. Общината търси възможности за неговото решаване, защото е важно запазването на училищата в селата.

Той пое ангажимент да постави въпроса за по-широко обсъждане, да бъде разгледан на заседание на Консултативния съвет на директорите и да се търси мнението на всички. „От вас обаче зависи децата да бъдат обхванати в учебния процес и да получат качествено обучение по места“, каза Христов и напомни, че такава е и политиката на Министерството на образованието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони