Борисов прие поканата за среща с Радев

86-годишен дал отпор на рецидивист, опитал да го ограби в дома му 56-годишният нападател не успял да измъкне портмоне с 680 лв.

Тойота блъсна дете на зебра, то се спаси като по чудо

Разследват палеж на кола в Разград Има версия, че колата е подпалена за отмъщение

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

БСП иска преизчисляване на пенсиите

Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите

Задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел са брат и сестра Вероятната причина за инцидента е отправена забележка към извършителите

Парламентът прие промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух

Борисов: Българското участие в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ край Александруполис е стратегически важно

Цветанов се извини за думи на депутат от НФСБ

Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение срещу Асандж

Борисов в Гърция: ЖП връзката Солун-Русе ще допринесе за икономическия подем на региона

Йордан Цонев: В поправките в Закона за вероизповеданията направихме всички възможни отстъпки

КОНПИ отнема над 30 хил. лв. от бивш управител на общинско дружество в Бургас, сключвал договори със съпругата си

Кметът Фандъкова глоби фирма за увредено дърво при ремонта на „Граф Игнатиев“

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на седмичната оперативка за ремонта на зоната на ул. „Граф Игнатиев“. В нея участваха още зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев и представители на всички участници в изпълнението на обекта: проектант, изпълнител, строителният надзор, както и дирекция „Зелена система“, експлоатационните дружества и Столичният инспекторат. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът на София налага санкция до 50 хил. лв. на фирмата изпълнител заради дърво на ул. „Солунска“, което беше увредено при монтаж на подземен контейнер. Проектът за ремонта на зона 2 беше променен по искане на кмета Фандъкова, с което се допуска премахване само на сухи и опасни дървета. „По ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Солунска“, пл. „Славейков“ и ул. „Шести септември“ ще бъдат засадени още 76 нови дървета.

До момента на обекта вече са изградени инженерните комуникации: топлофикационен колектор, водопроводна и канализационна инфраструктура, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа. Започна полагането на новия релсов път на пл. „Славейков“.

Кметът Фандъкова посочи, че най-важно е качественото изпълнение на ремонтните дейности във всичките им части. До завършването на ремонта на зоната на ул. „Граф Игнатиев“ на изпълнителя се задържа 600 хил. лв. гаранция за добро изпълнение. При неспазване на срока за завършване неустойката е 240 хил. лв. за всеки ден просрочие. А при некачествено изпълнение се налага санкция от 1,2 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.