Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Кметът Фандъкова глоби фирма за увредено дърво при ремонта на „Граф Игнатиев“

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на седмичната оперативка за ремонта на зоната на ул. „Граф Игнатиев“. В нея участваха още зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев и представители на всички участници в изпълнението на обекта: проектант, изпълнител, строителният надзор, както и дирекция „Зелена система“, експлоатационните дружества и Столичният инспекторат. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът на София налага санкция до 50 хил. лв. на фирмата изпълнител заради дърво на ул. „Солунска“, което беше увредено при монтаж на подземен контейнер. Проектът за ремонта на зона 2 беше променен по искане на кмета Фандъкова, с което се допуска премахване само на сухи и опасни дървета. „По ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Солунска“, пл. „Славейков“ и ул. „Шести септември“ ще бъдат засадени още 76 нови дървета.

До момента на обекта вече са изградени инженерните комуникации: топлофикационен колектор, водопроводна и канализационна инфраструктура, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа. Започна полагането на новия релсов път на пл. „Славейков“.

Кметът Фандъкова посочи, че най-важно е качественото изпълнение на ремонтните дейности във всичките им части. До завършването на ремонта на зоната на ул. „Граф Игнатиев“ на изпълнителя се задържа 600 хил. лв. гаранция за добро изпълнение. При неспазване на срока за завършване неустойката е 240 хил. лв. за всеки ден просрочие. А при некачествено изпълнение се налага санкция от 1,2 млн. лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.