Кмет на село стана шофьор на ТИР в чужбина

Снимка: Архив

Още един селски първенец от Шуменско предпочете да напусне кметския стол - Ариф Мехмед, който ръководи село Миланово, е заминал за чужбина, за да изхранва семейството си. Първо си пуснал неплатен отпуск, но после станало ясно, че връщане назад няма да има. Така общинската избирателна комисия във Велики Преслав е уведомила ЦИК, а оттам сезирали и президента, който вече е насрочил извънреден вот в Миланово за 20 май. На сесия във вторник местните парламентаристи в старата столица ще изберат и временен кмет на Миланово, за да има кой да решава проблемите на над 700-те жители.

Ариф поел на гурбет още през есента. Според съселяните му върти волана на ТИР във Франция или Германия. Жена му и двете деца още са у нас, но и те се очертава да поемат към чужбина.

Никой не го упреква, защото с кметска заплата от 600 лв. трудно се издържа семейство. Преди това селският първенец ги изоставял за седмица-две, като ходел да бере грозде в странство. В Миланово има и други млади хора, все ще се намерят мераклии за поста, успокояват се селяни.

За Ариф недовършения мандат е втори. Първо бил избран от ДПС, но на последните избори се явил от Реформаторския блок и спечелил над 64% от гласовете.

Наколко кметове в Шуменско напуснаха постовете си преждевременно. Първо кметицата на с.Друмево Ренгинар Потур се премести при децата си в чужбина, после управленецът на село Цани Гинчево стана автобусен шофьор, а отскоро, както "Труд" писа и кметът на село Маломир облече полицейска униформа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България