КНСБ ще подкрепи Йорданка Фандъкова за нов мандат

"Споразумението за сътрудничество между КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова от преди четири години е изпълнено, оценката ни за мандата е положителна" - това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с кмета Йорданка Фандъкова и ръководствата на федерациите на синдиката, предаде БНТ.

Самата Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, отново заяви, че през септември ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат.

На срещата са обсъдени ангажиментите от периода преди местните избори преди четири години и постигнатото в различни области.

Фандъкова ще обяви през септември дали ще се кандидатира, а дотогава за нея ще е важно да получи оценки за работата си от различни организации.

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева също заяви, че организацията ще подкрепи безусловно Фандъкова, ако тя се кандидатира за нов мандат. Подобна заявка даде и Съюзът на транспортните синдикати в България.

Общата оценка на КНСБ за подкрепа на определена кандидатура за кмет на София ще бъде дадена през есента, когато се видят номинациите и готовността им да изпълнят исканията на синдиката, каза Пламен Димитров.

Той припомни, че наетите в София са 775 хиляди, от които 95 хиляди са в бюджетните системи. Над 30 процента са синдикалните членове в бюджетно финансираните дейности, като при тях средната заплата е малко по-ниска от средната за София. А средното възнаграждение за София е 37 процента по-висока от тази за страната, като за четири години средната заплата в София се е увеличила с около 40 процента.

Коментари

Задължително поле