Кобрата след победата: Букър бе добър, не бях спокоен в този мач

Противникът ми беше добър, респект към него - обяви Кубрат Пулев, който постигна 28-а победа на професионалния ринг в тежка категория - Букър беше добре подготвен, не се чувствах спокоен в този мач, макар че не спирах да тренирам през последните месеци. Но на ринга е друго. Все пак показах, че съм

от световна класа.

На галавечер в калифорнийския град Фресно българинът доминираше срещу Райдъл Букър (САЩ), а съперникът му стоически понасяше ударите и успя да оцелее докрай в 10-рундовия мач. След последния гонг съдиите дадоха предпочетанията си за Кобрата с 3:0 гласа (99:91, 98:92, 98:92). С този успех Кобрата защити статута си на официален претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), притежание на Анди Руис. На 7 декември мексиканецът с американски паспорт ще даде реванш на Антъни Джошуа (Великобритания), а победителят от този сблъсък трябва да излезе срещу Пулев.

„Мога да победя всеки един от двамата – продължи Кубрат. - Имам нови треньори, пробвам нови неща, за да бъда още по-добър на ринга и да спечеля световната титла. Има какво да надграждам. Работя също и с Ули Вегнер, но той трябваше да приключи ангажиментите си с „Зауерланд“, за да продължим заедно.“

Българинът уточни, че очаква мачът за титлата да стане факт до месец май 2020 година.

„Ако победителят от сбъсъка Джошуа – Руис откаже битка с мен, ще боксирам със следващия в ранглистата (б.р. полякът Адам Ковнацки или германецът Агит Кабайел), такива са правилата на IBF”, уточни Пулев.

За успеха си над Букър българинът заработи 250 000 долара, а противникът му взе 30 000 долара. Американецът регистрира 3 поражение, като в кариерата си има и 26 победи. Райдъл бе 12 години в затвора и едва в последните два сезона е активен на профиринга. Той бе в щаба на Олександър Усик, Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа. Демонстрира завидни умения, с които показа защо никога досега не е бил нокаутиран. Само веднъж е пращан в нокдаун от Джеймс Тони през 2004-а, когато американецът е на върха в кариерата си.

В кулминацията на вечерта Джамел Херинг (САЩ) хвърли доста усилия срещу претендента Ламонт Роуч (САЩ), за да защити титлата си в категория до 59 кг на Световната боксова организация (WBO). Според експертите двубоят бе равностоен, а двама от реферите отсъдиха 117-111 за шампиона, а третият видя по-равностоен мач 115-113.

Коментари

Задължително поле