Кобрата съгласен на бой в Лондон

Кубрат Пулев явно ще приеме бой с Антъни Джошуа в Лондон. Лагерите на двамата все още преговарят за мач, в който британецът трябва да защити четирите си титли в тежката категория на профи бокса срещу Кобрата, който е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF). Доскоро изглеждаше, че страните са далеч от споразумение и може да се стигне до търг, при който с наддаване да бъде определен организаторът. Основната причина беше желанието на Кобрата сблъсъкът да е в Истанбул, където ще може да бъде посетен от възможно най-много българи. Но явно Пулев е отстъпил от това си изискване, тъй като заплаши Джошуа, че ще го бие дори в Лондон.

„Успокой се шампионе, виждам, че много се притесняваш да се биеш далеч от дома и си напълно прав – написа българинът в социалните мрежи. - Но бъди уверен, че ако трябва, съм готов да дойда в Лондон и да те смачкам пред собствените ти фенове. Освен това кажи на г-н Хърн да не бърза, защото все още нямаме сделка.“

С последното изречение Кобрата се обръща към Еди Хърн, агент на Джошуа, който вече обяви мача за сигурен. Ден по-рано промоутърът съобщи, че двубоят ще е през юни на стадиона на „Тотнъм“.

„Имахме оферти от Близия и Далечния Изток, Африка, Америка, Турция – заяви Хърн. - Но Антъни ми каза, че иска да се завърне у дома, че иска мач в Лондон. Вече бяхме в „Медисън Скуеър Гардън“, бяхме и в Саудитска Арабия. Този път офертите нямаха значение. Вече почти сме стигнали до договорка. Антъни би искал мачът да е на новия стадион на „Тотнъм“ и ние ще изпълним желанието му.“

Наскоро агентът заяви, че Пулев настоявал срещата да е в Турция или в Арабския свят, тъй като искал да вземе възможно най-много пари. Сред възможните причини за желанието на българина обаче е и още една подробност. Според правилника на Британската асоциация за професионален бокс всички мачове на Острова се обслужват от местни съдии, което може да компрометира честността на двубоя.

Коментари

Задължително поле