Кого може да вземе „Реал“?

Трансферът на годината е факт. Кристиано Роналдо напусна „Ювентус“ срещу 112 милиона евро. Девет години португалецът бе ракета-носител на „Реал“ и най-добро рекламно лице на най-успешния клуб в историята. Всяка ера има своя край и свое начало. Кой ще е човекът, който може да наследи Роналдо на „Сантяго Бернабеу“?

Време е „Реал“ да удари по масата. Клубът още не е купувал за над 100 милиона евро, което вече са правили „Барселона“, „Пари Сен Жермен“, „Манчестър Юнайтед“ и „Ювентус“. Флорентино Перес няма да им остане длъжен.

Неймар

От години бразилецът е фикс идея на президента на „Реал“. Миналото лято Неймар премина от „Барселона“ в „Пари Сен Жермен“ за рекордните 222 милиона евро и изглежда много трудно да бъде привлечен след само един сезон край Айфеловата кула. Бразилецът и Роналдо са родени на една и съща дата, но със седем години разлика. Неймар избяга от сянката на Лео Меси в „Барселона“, а сега няма да има такава на Роналдо, ако избере „Реал“.

Килиън Мбапе

Французинът е най-впечатляващият млад футболист в света. За него „Пари Сен Жермен“ плати 180 милиона евро на „Монако“ миналия сезон. Още ненавършил 20, Мбапе е изглежда най-добрата възможна опция за наследник на Роналдо. Цената му след изявите на световното първенство вече скочи над 300 милиона евро. Това не би трябвало да е проблем на „Реал“, който в последните години „забрави“ да купува световни звезди и касата е препълнена.

Еден Азар

Още една суперзвезда от световното първенство. Азар и Мбапе бяха сред най-добрите в отборите си на полуфинала Белгия – Франция (0:1). Идолът на Еден е Зинедин Зидан, който вече не е треньор на „Реал“. Но след шест сезона в „Челси“ и само на 27 години Азар е в златната възраст да направи един огромен трансфер. Няколко пъти той бе сред целите на „Реал“. Ако и сега не стане, може би никога няма.

Роберт Левандовски

И полякът отдавна попадна в радара на „Реал“. Преди световното първенство Левандовски каза, че иска да напусне „Байерн“ през лятото. През август нападателят ще навърши 30 години, има още 2-3 сезона като суперзвезда. Многократно шефовете на „Байерн“ отсичат, че Левандовски не се продава. Но при липса на желание у поляка да играе повече, сега е моментът да му вземат над 100 милиона евро.

Мауро Икарди

„Реал“ следи изкъсо ситуацията с Икарди вече доста време. Искаше го и миналото лято като дубльор на деветката Карим Бензема. Аржентинският нападател има клауза от 110 милиона евро, при която „Интер“ няма да има думата. Икарди няма аурата на футболист от най-висшите етажи на играта. Но „Реал“ търси разнообразен нападател, който поне да доближава Роналдо. При всички положения Икарди е сред хората, които биха свършили работа на „Балета“.

Хари Кейн

Съвсем скоро голмайсторът на световното първенство досега подписа нов договор с „Тотнъм“. Кейн каза, че мечтае да печели мачове и трофеи на новия стадион на „шпорите“, където отборът ще започне да играе от тази година. 24-годишният нападател би струвал над 200 милиона евро на „Реал“. Но на тази възраст и при съвременните стандарти на трансферния прозорец цената със сигурност не изглежда абсурдна.

Мохамед Салах

Подобно на Кейн египетският национал поднови договора си с „Ливърпул“. 26-годишният Салах се появи на голямата сцена през последния сезон, когато стана играч №1 на Висшата лига. „Реал“ вече е стартирал операция по привличането му. Проблем може да се окаже Серхио Рамос. Защитникът на „Реал“ контузи Салах във финала на Шампионската лига, спечелен с 3:1. И заради това стана един от най-мразените футболисти.

Пауло Дибала

Аржентинският нападател почти не излезе на терена на Мондиал 2018. Сега ще има шанс да си партнира с Кристиано Роналдо в атаката на „Ювентус“. На 24 години Дибала е един от най-атрактивните на трансферния прозорец. Въпросът е, че „Юве“ предпочита да продаде съотборника му Гонсало Игуаин това лято. И все пак Дибала не игра постоянно като титуляр в Торино миналия сезон и звучи възможна разменна монета по оста със „Сантяго Бернабеу“.

Сергей Милинкович-Савич

Сръбският офанзивен халф е син на бившата звезда Никола Милинкович. Роден е в Испания, когато баща му играеше за „Леида“. Впечатляващите му игри в „Лацио“ накараха много водещи клубове в Европа да се огледат в Милинкович-Савич. Но въпреки това сърбинът няма аурата на Предраг Миятович от миналото, за да взривява Мадрид. Въпреки че е на 23 години, трябва да направи още няколко силни сезона, за да хване окото на „Реал“.

Кристиян Пулишич

Американецът е само на 19 години и никога не е крил, че мечтае да играе един ден в „Реал“. В „Борусия“ (Дортмунд) вече се наложи като титуляр. Пулишич може да играе и като централен нападател, и като крило, и като типичен плеймейкър. Със сигурност в двора на Цар Футбол тепърва ще се говори за американския тийнейджър от сръбски произход, но на този етап той би могъл да бъде само инвестиция в бъдещето за „Реал“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят