Кои зодии не понасят критиката 

Как приемате критиката? Толерирате ли я или е нещо, което се опитвате да избегнете? В астрологията вашият зодиакален знак може да повлияе на това как реагирате на критика. Ако мразите някой да посочва методите за подобрение на вашите действия, вероятно сте един от зодиакалните знаци, който не може да понесе подобен род забележки.

Умението да приемате критиката и да я използвате като стимул за усъвършенстване е изключително ценно. Понякога критиката е градивна и хората, които я отправят към нас имат изцяло добри намерения. Те наистина искат да ни помогнат да бъдем по-добри.

Вижте зодиите, които не разбират това и не търпят каквато и да било критика!

 

1.Везни 

Везните винаги заемат отбранителна позиция, когато биват критикувани. Често са на мнение, че критикуващият ги нарочно се опитва да ги уязви или да им внуши чувство за вина. 

Везните трудно допускат конструктивната критика. Обикновено те влизат в конфронтация, защото я виждат като изцяло негативна. Ако почувствате нужда да критикувате този зодиакален знак, направете го по възможно най-деликатния и внимателен начин.

 

2. Риби

Рибите са твърде чувствителни, за да усвоят добре критиката. Те приемат нещата много лично и острите забележки удрят директно върху самочувствието им. Поради тази причина отрицателните коментари не могат да ги мотивират. Когато някой ги критикува, все едно забива нож в сърцето на Рибите и те могат да реагират много емоционално. 

 

3. Рак

Раците успяват да приемат критиката, ако смятат, че идва от добро място. В случай, че искрено се опитате да им помогнете, те ще се вслушат във вас. Ако обаче интерпретират критиката като неоснователна, това силно ще ги обиди. Възможно е да им трябва и известно време, за да го преодолеят. 

Критиката към Рака има способността да създава проблеми и да разрушава отношенията. Когато чуе остри забележки, той може да се оттегли вътрешно, докато не успее сам да разбере проблема. 

 

4. Дева

Тъй като Девите са перфекционисти, често смятат себе си за най-умния човек в стаята. Поради тази причина има моменти, когато не реагират благосклонно на критиките. Те се възмущават най-много, ако укоряващият ги не е експерт и няма право да изказва мнение. Девите не се радват, когато някой е по-добре от тях. На мнение са, че той ще подкопае чувствата им за благополучие или постижения. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп