Кои са най-безотговорните зодии

Овен

Чиста проба безумец

Кое детенце си изяде първо обяда? - Аз, аз, аз!, крещи Овнето и подскача с вдигната ръка. Искате да сте начело, да сте винаги и във всичко първи? Този вековечен ваш стремеж ви вкарва в капана на безразсъдното и безотговорно поведение. Ще се учудите на следната статистика: 73% от родените под знака на Овена подписват договори, без да са запознати напълно със съдържанието. За вас това е пестене на време или импулсивна постъпка, но за останалите хора, родени по друго време на годината, това си е чиста проба безумие. Отмятате се от дадената дума, без даже да ви мигне окото.

Телец

Измъква се и лъже

Телецът прави впечатление на шлеп - той никога няма да се преобърне. Това всъщност е част от маскировъчните му умения. Родените под този знак не са нито толкова мъдри, нито толкова стабилни, нито така добре си владеят характера. Всичко е фасада. Но как да не повярваш на Телец, когато те погледне в очите и убедено ти обещае: "Разбира се, там съм. Можеш да разчиташ на мен."? Имайте едно наум, че във важния момент вашият приятел може да хване внезапно диария, или пък да се окаже "в болница". Измъкват се, лъжат, но какво да ги правим - обичаме ги. Категорично не бива да се разчита на Телеца.

Близнаци

Не го молете за скучни неща

Близнаците са начело във всички класации на най-безотговорните знаци. За тях винаги се казва, че "не може да им се разчита, но пък са много забавни." Това не е изцяло вярно. Близнаците не се отмятат, просто имат нетърпимост към досадни хора и скучни занимания и правят всичко по силите си, за да избягват такива ситуации. Ако искате да избегнете недоразуменията, не молете приятелите си Близнаци да ви помогнат да си попълните данъчната декларация или да пазаруват с вас пирони в железарията. Различно е отношението на Близнаците към най-близките им хора – с тях те са лоялни и сериозни.

Рак

По-скоро ненадежден

Всички знаем колко пунктуални и точни са представителите на този знак. Колко стриктно спазват указания. Как съвестно изпълняват обещания. Ракът не е точно безотговорен - по-скоро се пада малко нещо ненадежден, защото се поддава на емоциите и им позволява да надделеят над разума му. В пристъп на ярост забравя и лоялност, и здрав смисъл, и обещания и може да издаде и най-тежката ви тайна, независимо че с това може сериозно да ви навреди. После, разбира се, ще страда. Ракът трудно взема решения - за спешна помощ разчитайте на други знаци - примерно на Лъва или Овена.

Лъв

Донякъде е стабилен

В промеждутъците, когато не се целува в огледалото и стига да поиска да ви обърне внимание, той не само ще свърши това, което ви е обещал, но ще го направи ефикасно, стегнато и без излишна суетня. Егоцентризмът и тщеславието му понякога отстъпват на пристъпи на щедрост и благородство. Лъвът ще се покаже като човек на място и, когато знае че това поведение ще му донесе социални изгоди. Реши ли обаче, че нещо не му изнася, ще се измъкне като дим, без даже да остави следа. Ще го направи, независимо че ви е обещал друго, без никакво чувство на вина или съжаление.

Дева

Никак не е мекосърдечен

Девите са едни от най-надеждните хора. Те са прецизни, точни и винаги уверени, че са единствените хора, които са достатъчно интелигентни, за да знаят какво правят. Но на думата им почти винаги може да се разчита. Биха проявили пълно себеотрицание, стига да решат че си заслужавате. Същевременно могат да останат безразлични като скала, независимо от тежкото положение, в което виждат, че се намирате. Девите не са никак мекосърдечни и сърцето им не трепва при вида на мърляви сополиви просячета. Най-много да им връчат ябълка със заръката да я измият хубаво, преди консумация.

Везни

Държи на думата си

Ако се съди по това колко лъжат, колко ловко се измъкват от досадни ангажименти и как трудно вземат решения, човек би стигнал до извода, че на Везните тотално не може да се разчита. За капак са толкова ексцентрични, че изглеждат душевно и умствено нестабилни. Астролозите са единодушни, че на всички Везни им хлопа дъската. Но по свой си, ненормален начин, те са истински сериозни и отговорни хора. Рядко някой може да ги притисне да обещаят нещо. Ако това стане, то на думата на Везните може да се вярва. И още нещо - самите те ненавиждат, когато някой е несериозен и се отмята.

Скорпион

Най-слабата връзка

Скорпионът е човек, на когото тотално не може да се разчита. Той е по-опасен от Стрелеца и Овена, взети заедно. Докато за онези, двамата, се знае че са безотговорни, Скорпионът е като ковчеже с изненади: не е ясно какво ще извадиш, ако бръкнеш вътре. Той би могъл да прояви свирепа саможертвеност, за да спаси, защити или помогне на приятел. Може да мъкне кереч, да се бие с нагли чиновници и бивши ваши гаджета. Но не свиквайте да разчитате на него. Както се е появил в живота ви, така и може да изчезне. Изведнъж, без лош умисъл. Просто вятърът на промяната го е отнесъл някъде другаде.

Стрелец

Безумец с два пръста в контакта

Не чакайте от Стрелеца да прояви зрялост или чувство за отговорност. Той е твърде зает да гони Михаля, твърде бърза да не изпусне нещо интересно в този живот, за да намери време да ви помогне с досадните ви тривиални проблеми. Стрелецът е безумец, бръкнал с два пръста в контакта, който се опитва да хване и вас, че да ви тресне заедно токът. Ако му позволите, ще ви завлече в най-мръсната клоака и с блажен поглед ще ви каже: "Видя ли на какво хубаво място те доведох?" Същевременно всеки, роден под този Огнен знак, си въобразява, че е сериозен и напълно надежден човек.

Козирог

Най-големият стабиляга

Козирогът е най-големият стабиляга в зодиака. На него изцяло може да се разчита, особено ако става въпрос за работата. Козирогът е като скала в морето на вероятностите. Той е човекът, за когото всички са сигурни, че няма да се поддаде на прищевки, налудни хрумвания или глупави идеи. Проявява само известна психическа нестабилност - когато му се наложи да работи прекалено дълго с несериозни хора. Безотговорността на другите го вбесява. Не може да разбере как е възможно нормален възрастен човек да бяга от задълженията си или да обещава, но да не изпълнява обещаното.

Водолей

На луд вяра да нямаш

Когато се захване с нещо, проявява впечатляваща сериозност. Като приятел е отговорен и готов на саможертви. Водолеите са надеждни хора, но имат склонност да изненадват, като ни в клин, ни в ръкав хукват да гонят Михаля. Тъй като правят впечатление на сериозни и разсъдливи интелектуалци, никой не очаква устрема, с който един Водолей се засилва да осъществява поредната си налудничава и отвлечена идея. Водолеят става хладен и хлъзгав, ако му се наложи да участва в ангажимент, който не му е присърце. В крайна сметка ще се извини и ще изчезне завинаги от полезрението.

Риби

Измъква се с финес

Дори и на преклонна възраст, Рибите си остават деца. Продължават да вярват и да се надяват с цялото си сърце, че все някой ще се смили и ще свърши всичката тази работа, вместо тях. След Овена, те са най-ненадеждните приятели, роднини и колеги. Майстори са на калташките номера, но така фино умеят да се измъкват от отговорност, че замъгляват преценката дори и на Девата. Подгонени от тънката си емоционалност, Рибите често вземат погрешни решения, моментално осъзнават че са сгрешили и се отмятат от вече казаното. За щастие са толкова чаровни, че никой няма сърце да им се разсърди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп