Кой научен закон ръководи вашата зодия?

Овен

На термодинамиката

Законите на термодинамиката показват какво се случва с енергията в една система, независимо дали става дума за двигател или ядрото на Земята. В системата на Овнешкия мозък тя работи така: пламне ли му фитилът, няма сила на този свят, която е в състояние да предотврати драматичната промяна в енергийния му статус. Тоест, Овенът се разпалва, беснее известно време и след това му минава. Евентуално по-късно, под въздействието на някой по-разумен близък приятел, Овенът обмисля случилото се, но без да си вади поука, тъй като на него никакви жокери не са му нужни.

Телец

Принципът на

плаваемост

“Еврика!”, извикал Телецът и хукнал навън чисто гол с радостни викове. Грешка - това е бил Архимед, откривателят на принципа на плаваемост. А пък Телецът е зодиакалният знак, за който този закон е водещ в живота. Представителите на този знак са твърдо убедени, че силата, действаща върху потопен обект е равна на теглото на течността, която обектът измества. Тоест, ако партньорът ги вбеси и го натиснат да го давят във ваната, нивото на водата ще се покачи или дори ще прелее, в зависимост от степента на яростта на Телеца.

Близнаци

Закон на

Ом

Близнаците са хора кротки, мили и търпеливи. Те не са виновни, че в най-неочаквания момент изведнъж в тях се задейства Законът на Ом, който гласи че създаваният от напрежението ток (разбирайте раздразнението на Близнака) е обратно пропорционален на съпротивлението (т.е. вашите опити да се обясните или извините) и е право пропорционален на пораждащото го напрежение или неведомата простъпка, с която сте го подразнили. Единственото, което ви остава, е да се опитате да го укротите, като му напявате: “Омммм...”

Рак

Закон за

гравитацията

Един истински Рак знае, че всички обекти без значение от тяхната маса, оказват гравитационна сила един към друг. В своята семейна система той се старае да е тялото с най-голяма маса, тъй като му се струва нормално всички да гравитират около него, при това в установен от закона на Нютон ред. По този начин Ракът може да влезе в ролята на описания от Джером К. Джером чичо Поджър, който за да окачи “сам” картина на стената кара един да му държи стола, друг да му носи чука, трети да хване рамката и така успява да впрегне в работа цялата рода. Това е едно добро описание на Рака!

Лъв

Големият

взрив

Преди Лъва - нищо. След Лъва - пепелища, сгурия и тръни, които вятърът търкаля из пустошта. Големият взрив е това, което се случва, когато бебето Лъвче се появи на бял свят. То известява пристигането си с мощен вик, прелита като дракон през живота, подчинявайки врагове, приятели и роднини на изключително съществените си нужди и изгаряйки с огнен дъх дребосъците под себе си. Останалите може би не сте наясно, но всъщност когато Царят не е в стаята, там все още няма развит живот, а първичен бульон. Такъв се заражда едва след като Лъвът изгрее в помещението.

Дева

Еволюцията и естествения подбор

Девата вярва в теорията на Чарлз Дарвин за еволюцията и естествения подбор, която е правилно да се разбира така: “Ако някой - не Дева, се опитва да препречи пътя на Девата, законът на еволюцията ще го накаже. По пътя на естествения подбор, този човек, който не е Дева, ще изпадне от социалната верига. Но вината за това ще си бъде изцяло негова.” Другото, в което е убедена всяка Дева, е че нещата трябва да се случват в правилния ред и под правилната форма. Но това е закон, който тепърва предстои да бъде описан. Как от кого? От Девата!

Везни

Квантовата

механика

Везните са привърженици на точната наука. Но именно на тази точна наука, която може да бъде поизкривена и вкарана в най-разнообразни аспекти на истината, според конкретните нужди. По тази причина Квантовата механика е много удовлетворителна за Везните. Кой не би бил доволен от описание като това: “част от електрона е тук, другата част – там. Електронът се намира или изцяло тук, или изцяло там, или някъде другаде. Електронът е едновременно навсякъде, макар, че в повечето случаи той “предпочита” да е в един неголям обем от пространството.”

Практично и конкретно!

Скорпион

Теория на

конспирацията

Понеже обитава тъмната страна на Луната, Скорпионът не вижда много добре, когато се озове на дневна светлина. Той е рицар на мрака, обича мистериите и магиите. Затова предпочита да вярва в най-различни конспиративни теории, с които си обяснява всякакви политически, социални, икономически и дори природни катаклизми. Колкото и да са правдоподобни, баналните обяснения обиждат интелекта и въображението му. Скорпионът е убеден, че зад всичко, което се случва край него, стоят нечестиви заговори. В това той не вижда нищо лошо, освен едно: че е бил изключен от тайната завера.

Стрелец

Вярва в силата на лоста

“Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна Земята”, е казал Архимед. Единствената разлика между него и Стрелеца е, че последният е готов да се хвърли да повдига света и без опорна точка. Принципът на лоста все пак доста помага в случаите, когато светът се е оказал по-тежък, отколкото безотговорният титан, Стрелецът, си е представял първоначално. Лостът е съвсем прост механизъм, което също така се нрави на Стрелеца - той не обича да си напъва без нужда сивите клетки. Отделно лостът има приложение и при внезапно възникнали ръкопашни хватки.

Козирог

Убедени са,

че E=mc2

Бъдете сигурни, че почти всеки Козирог е неосъществен Айнщайн. За да сме по-точни - 97% от родените под този знак не са и никога няма да бъдат откриватели на никакъв фундаментален научен принцип. За тях животът е непредвидимо бедствие, в което има само две сигурни неща: първото е смъртта, а второто - че E=mc2. Еквивалентността между маса и енергия, която се изразява в твърдението, че всяко тяло с маса “m” в покой притежава определена енергия E=mc2 (като “с” е скоростта на светлината във вакуум), ги изпълва с относителна увереност в утрешния ден.

Водолей

Теория на

игрите

Този дял от приложната математика, който изучава стратегически математически модели и взимането на решения в конфликтни ситуации, силно вълнува Водолеите. Представителите на този знак вярват, че има оптимални стратегии за решаване на основните проблеми на човечеството и искрено се надяват, че те може да бъдат изведени по научен път - а именно с изследване на конфликтните ситуации. Ако случайно се разочароват от Теорията на игрите, Водолеите са спокойни, че винаги могат да се привържат към някое дърво и да го спасят от зъбите на верижния трион.

Риби

Първи закон

на Нютон

Първият закон на Нютон е като мантра за всеки представител на Риби. Поне за тези, които знаят какво представлява този чудесен принцип на механиката. “Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно праволинейно състояние, докато външно въздействие не го изведе от това състояние.” Първият принцип на механиката е известен още като закон за инерцията, формулиран от Галилео Галилей. Рибите много обичат да запазват състоянието си на покой, в което най-добре да медитират, фантазират или там каквото се случва във витаещия им в облаците ум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп