Кой са най-големите страхове на зодиите

Овен

Самота и манипулиране

Въпреки че изглеждат сякаш не се страхуват от никого и нищо, някъде дълбоко в себе си Овните усещат страх от самота, изолация и болести, които ги ужасяват. Затова непрекъснато се нуждаят от усещането, че имат на кого да разчитат и че може да се доверят на някого, макар и да се представят пред останалите като смели авантюристи, готови да отидат на края на света. Дълбоко в себе се страхуват от това, което наистина може да се случи, когато стигнат там, независимо дали е далечна островна страна или отвъдморски град, пълен с живот, защото не могат да понесат мисълта да бъдат сами, без възможност да облегнат глава на нечие рамо. Боят се и да не станат жертва на манипулация.

Телец

Финансова криза

Телците се страхуват да не останат без пари, защото в такъв случай ще преспят зимата като мечка в пещерата си, докато се стопи снегът, тоест докато намерят изход от финансовите си проблеми. Когато нямат пари в сметката си, те стават много нервни. Страхуват се от ситуации, в които трябва да решават нещата кардинално, защото не обичат риска, който може да ги накара да загубят имущество или човек, когото обичат. Освен това са наясно, че кавгите и конфликтите няма да им помогнат, а само ще задълбочат проблемите с обкръжението, затова винаги защитават интересите си по спокоен, привидно примирен начин. Най-много се страхуват да не загубят емоционалната си стабилност. 

Близнаци

Немощ и изолация

Те умело прикриват страха си, както умело правят всичко останало, но има неща, които могат да ги „хвърлят в депресия“: липса на комуникация с човек, на когото държат, или заболяване, което им пречи да пътуват, където си поискат, или недъг който може да ги постави в зависимост от някого, дори и да са най-близките им. Истинските опасности и предизвикателства обикновено не ги плашат, но страхът от самотата, изолацията и тишината предизвикват огромна паника у Близнаците. Хората, които се опитват да им „промият мозъците“ или да ги обвържат с едно място или една работа, изнервят Близнаците, а това вече е стъпка към страха. По-умни, по-опитни и по-силни от тях също ги плашат.

Рак

Магия и депресия

Ракът е почти единственият знак от зодиака с толкова огромен набор от страхове. Те постоянно се тревожат за нещо: поради промяна на времето или поради някаква лоша новина, която са чули, а може и дори от промени в курса на валутите. Въпреки че са предпазливи към шефа си, защото се страхуват от променливото му настроение, те са още по-притеснени за къщата и семейството си, особено когато седят в кръчма с приятели (колкото и иронично да звучи). Те имат дълбоко вкоренен страх от магията и неизвестното, а списъкът със страхове на типичния Рак включва страх от депресия и последствията й върху психиката им (интуитивно усещат, че нещо може да ги „хване“, ако са сгрешили).

Лъв

Провал и подигравки

Тъй като е роден да управлява, Лъвът не се страхува толкова да не загуби позицията си в професионалната или социална стълбица, но това, което наистина ги плаши е, че някой ще ги помисли за страхливци или че приятели и хора, на които вярват, ще ги изоставят. Понякога са грешно разбирани в обществото, където обикновено искат да покажат своята щедрост и благородство, така че мнозина им завиждат, опитвайки се тайно да им навредят. Лъвската грива "настръхва" при мисълта, че някой може да им се подиграе публично, все едно за дребен или важен въпрос. Ако имате да им казвате нещо, нека да е очи в очи. Боят се да не чуят, че са безполезни, а страхът от провал ги кара да настръхват.

Дева

Загуба на контрол

Девата не се страхува толкова от болести, колкото си мислят околните, защото тя се грижи най-вече за здравето си, независимо дали става въпрос за диета, начин на живот или редовни посещения при зъболекар. Истинският им страх е да не изгубят контрол над себе си и близките си, защото Девата възприема това като свое задължение, без което би загубила невидимите конци на „дежурния началник“. Защото никой не умее да забелязва всичко толкова добре, да реагира превантивно и всеки ден да ви дава урок, че чистотата е половината от здравето. На тях изобщо не им пука, че въртите очи, докато ги слушате. Поставят си високи цели и се боят, че няма да могат да ги изпълнят навреме.

Везни

Скандали и унижение

Везните винаги са нащрек, защото се страхуват, че няма да ви харесат достатъчно или може дори да не ги забележите. Свикнали са на постоянно внимание и възхищение от околните, каквото и да правят, много се страхуват от скандали или публични подигравки. Те също се „боят” да говорят за болести, резултати от лабораторни изследвания (кой знае какво ще открият?), защото често са по-големи хипохондрици от Девата, но трудно го признават дори пред себе си. Понякога си мечтаят да се отдадат на всички удоволствия на живота без ограничения и имат гузна съвест (особено когато хапват сладкиши), въпреки че пред другите се преструват на човек, който държи живота си под контрол.

Скорпион

Старост и предателство

Въпреки че не се страхуват от много неща, защото са доста смели и същевременно готови да понесат болка и трудности, каквито и да са те, Скорпионите също имат своята ахилесова пета. Може би повече от всеки друг знак те се страхуват от собственото си остаряване, загуба на интерес от противоположния пол и сексуална импотентност. Те се ужасяват от мисълта, че човекът, когото обичат, може да им изневери и те да разберат за това от другите или че може да ги напуснат. Всяка форма на зависимост от някого или мисълта, че може да им наложат забрани, предизвиква страх у Скорпиона. За тях приятелството е много важно и затова се боят  от предателство, което трудно биха простили.

Стрелец

Насилие и несправедливост

Стрелците се страхува от интриги и сплетни, които могат да вгорчат живота им, особено в работата, независимо с какъв вид бизнес се занимават, затова са много внимателни, дори повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Притесняват се от поведението и начина на живот на емоционалния си партньор, затова винаги са малко подозрителни към него. Притесняват се от неговата мистериозност и неясни намерения, защото се страхуват от истината, която може да открият, ако се „разровят” в миналото им. Стрелците също се страхуват от несправедливост и всякакъв вид насилие, затова подсъзнателно странят от представители на властта и униформени, въпреки че рядко го показват.

Козирог

Неизвестното и различното

Козирозите се страхуват от загуба на чест, която според тях не може да бъде измерена с нищо, защото няма такава цена, която да бъде платена. Повече от всеки друг знак те се грижат за здравето на своя емоционален партньор до степен, че правят жертви за него дори за сметка на собствената си издръжливост. Козирозите винаги се страхуват по малко от всичко, което идва от други среди, държави или градове, защото е трудно да ги убедите в нещо, което не са виждали със собствените си очи или за което нямат мнение въз основа на собствения си опит. Тъй като обикновено знаят или чувстват това, което другите не знаят, те се боят от магията и „съобщенията“, които получават от сънищата си.

Водолей

Обедняване и унижение

Те се страхуват най-много от посредственост или сравнение с някой друг, защото Водолеят, ако сте забравили, е уникален. Въпреки че изглеждат недосегаеми, малко арогантни и властни, сякаш никой и нищо не може да им направи, те много се плашат да не загубят професионалната си репутация, уважението на семейството и социалния статус, каквато и работа да вършат. Унижението от всякакъв вид или обедняването ги тревожи повече от всичко и дори от болести (за които не обичат да говорят). Избягват да се привързват към домашни любимци (колкото и да ги обичат), защото не понасят да ги загубят. Страхуват се да не бъдат като всички останали, защото смятат себе си за неповторими.

Риби

Липса на любов

Рибите са амбициозни, затова се страхуват от загуба на авторитет, повече в професионален план, отколкото в семеен. Трудно се отказват от кариерата и успеха си, особено когато получат усещане за сила, влияние и финансови възможности. Страхът, че някой може да ги изпревари в нещо или да бъде по-добър в момента, когато се решава напредъкът им, е по-голям от всеки друг, който изпитват. Но независимо от опасността, която ги грози, винаги плуват по течението. Те са много грижовни и когато се ангажират с някого или нещо, го правят с цялото си сърце. Боят се от отхвърляне и самота. Имат ниско самочувствие и се страхуват, че няма да намерят човек, който да ги обича достатъчно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп