Президентът на Казахстан подписа указа за преименуване на Астана в Нур-Султан

Черната перла купена за 17 милиона евро Bugatti показа продадения уникат La Voiture Noire, който е най-скъпият нов автомобил

Капитулира Багуз – последното гнездо на съпротива в Сирия на „Ислямска държава“

Памела Андерсън – активист за евровота Ще подкрепи движението на бившия финансист №1 на Гърция

10 от най-красивите метростанции в света Превръщат се в музеи, галерии и сватбени зали

Божанков пита Борисов: Щом Цветанов има апартаменти за милиони, защо ние плащаме за присъдите на България по негова вина?

Цветан Цветанов ще участва в Конференцията по политики на Американско-израелския комитет по обществени въпроси във Вашингтон

Какви са резултатите от проведената акция “Ден без псувни”?

НАТО ще изгради съоръжение за съхраняване на американска военна техника в Полша

Таен документ на кабинета разкрива хаоса в планирането на сделката по Брекзит

Меркел и Тръмп обсъдиха търговията, финансирането на НАТО и Брекзит

Северна Австралия е връхлетяна от циклон с пориви на вятъра от 250 км/ч

Калоян Паргов: От ЦГМ да кажат реалната причина за срива в GPS системата за управление на обществения транспорт Не приемам оправдания от сорта на "обновяване на технологиите" на втория ден от срива в системата, каза лидерът на БСП - София

Приключи разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ

Над 60 са вече жертвите на взрива в химически завод в Китай

Кой се смее сега? Науката зад реакцията на ООН към речта на Тръмп

Аудиторията си мисли, че нещо е погрешно

Беше много трудно за Доналд Тръмп да не се обиди, когато неговата реч пред Обединените нации предизвика смях. Разбира се, това е отчасти вярно, защото смях не се чува често в ООН, но също така и защото смехът винаги има смисъл за хората.

Това има значение за нас, защото ние сме социални примати и смехът е социално поведение. Ние се смеем и така създаваме и поддържаме социалните си връзки, както и показваме силата на нашето приятелство с тези, с които се смеем.

Веднага щом се създаде една социална връзка между някои хора, това означава, че други хора трябва да бъдат изключени от тази група и това може да бъде изключително неприятно, ако те бъдат изключени от тази група с присмех. Още по-ужасно е, ако осъзнаете, че сте станали за смях от същата група щастливи хора. И усещането беше, че на Доналд Тръмп се надсмиваха, а не, че той се смееше.

Точно как се чувстваме, когато сме за смях ще зависи от това, какво правим. Ако аз правя стандъп комедия, няма да ме интересува, ако смехът е насочен към мен, тъй като аз ще съм много по-притеснен, ако не мога да провокирам този смях. Част от причините, поради която стандъп комедията е толкова стресираща, е, че тя има непосредствени знаци дали работи или не. Комикът не иска аудиторията мълчаливо да си мисли „това беше ли смешно“, а иска да чува нейният смях.

Тръмп приличаше на всичко друго, но не и на човек, който очаква смях, когато се хвалеше с постиженията на собствената си администрация. Предполагам, че ако не друго, той очакваше радостни адмирации. Опита се да изглади нещата, но беше много трудно да се избяга от впечатлението, че аудиторията му не напълно споделя неговия слънчев поглед върху успехите на неговата администрация. Интересното беше, че те не мислеха за всичко това тихо. И понякога, когато достатъчно други хора, не чувстват и не споделят този ваш възглед, те започват да реагират със смях, и вероятно това означава, че аудиторията си мисли, че нещо е погрешно.

Превод за „Труд“ – Павел Павлов

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. Защо поне за разнообразие не коментирате съществената част от речта на Тръмп: Край на глобалистиката и възраждане на националната държава (патриотизма). Изглежда ще има обръщане на палачинката и ще се види кой ще се смее най-добре.

 2. борсовите играчи не се смеят, а сравняват „необяснимия“ растеж в щатите с мизерния „растеж“ в европа.
  само някои силноде6илни медии, контролирани от соросоидите и европейските изроди, продъ;жават да се гърчат пишейки поръчкови статийки.
  тръмпе, отрежи бюджета на оон с още 50% и им покажи кой се смее най-добре! работещите американци ще те преизберат за това!

 3. Разделяй и владей!
  най-напред Европа тръгна да подписва договор с Канада! За безмитна търговия и безвизово пътуване на хората!
  БСП по повелята на путю тръгна да неподписва договора като вреден за Европа! (Ами, че вместо да купуват от путю – европейските компании ще купуват от Канада всичко)
  След това Тръмп нулира договора между САЩ и Канада (НАФТА) И въведе мита срещу канадското производство! Канада въведе мита срещу САЩ!
  И сега?
  До края на 2018 г. ЩЕ БЪДЕ ПОДПИСАН ДОГОВОР МЕЖДУ САЩ И КАНАДА! Нова „нафта“ за безмитност и свободно пътуване!
  Но …
  Канада ще трябва да преразгледа договоа с Европа !!!!
  С други думи – Германското производство ще се осланя само на путювските доставки! (Нещо да ви напомня за 1939-1941 г?????)
  Слепи ли са в Гемания?
  Естествено НЕ!
  И в момента се търси начинът за най-безболезненото сваляне на фройлин Меркелин, та да може да спре процесът на русофикация на германската индустрия и да се върнат добрите стари съюзнически отношения със САЩ!
  Има ли препятствия пред това?
  Разбира се – на първо място са германските „леви“, чийто бивш „първи секретар“ е в момента ПЪРВИ ПУТЮВСКИ ЛАКЕЙ (с 76-а поредна съпруга)
  На второ място се „нареждат“ привържениците на МУТИ, които са завсими от „зелената“ икономика, която без путювския газ е умряла преди да се пръкне!
  Ще успеят ли германците да се освободят от задушаващата прегръдка на путю и компания?
  И още как! Стой та гледай! До 2 годиниГермания ще се „обърне“ абсолютно на запад! И ще подпише споразумение със САЩ за безмитна търговия и безвизово пътуване! Е – ще се наложи да внася 2% от БВП по сметките на НАТО! А не както досега 0.25%!
  Та накрая – КОЙ СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН???
  Путю?

  1. доста слабоумна словесна диария, достойна за евроатлантик.
   давай копиле с лозунгите, както плевнелиев и баща ти са давали навремето!

 4. Гейчо,
  Много си тъп и неграмотен но пък злобен. Ако Германия разчиташе само на бизнеса с Русия ( по малко от 5 процента ) … жална и майка.

 5. Каквито и да ги пишете, със сигурност, както СССР, така и сега Русия ще тегли късата клечка! Всичко опира до пари, а Русия има само природен газ и нефт.Друго нищо.Освен това големите Руски играчи въртят далаверите си на запад, там са парите им, там са имотите и семействата им! Няма го вече СССР да ги държи затворени.

 6. На Гардиън ще разкажа словото на тракиеца Езоп
  пред ликуващата тълпа , която със смях и
  възторг е готова да го линчува с камани. Той вдига
  ръце и се провиква: “ ще ви разкажа за предсмъртните думи на прославен в битките
  герой. Думи, които вие няма да разберете . Той
  доживял до далбока старост. Използвал
  каруца за посещения, теглена от магарета.
  Внезапно магаретата се изплашили от нещо . Разбеснели се и всички паднали в пропаста.
  “ Мечтаех да бъда убит в битките срещу враг, а
  умирам от разбеснели се крастави магарета”
  И дъжд от камани затрупват Езоп”…….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.