Коледари при областния управител на Бургас

Коледари от две детски градини посетиха областния управител Вълчо Чолаков и екипа му, за да пожелаят здраве и успехи. Малчуганите от ДГ „Златното ключе“ и ДГ „Звездица“ в Бургас показаха, че има кой да продължи традициите на българската Коледа. Децата наричаха за здраве и благоденствие и пресъздадоха типичните за празника обичаи. Традициите спази и областният управител, който изпрати скъпите гости с дарове и им пожела много сбъднати мечти.

Усмивките в сградата допълниха от Сдружение „Усмивка“ и Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. Техният конкурс за ръчно изработени кукли събра деца от цяла България в залата на Областна администрация. През 2019 година участниците са над 420, а куклите над 500. Ценното в начинанието е, че дава възможност на деца да допринесат за коледното настроение на други деца. 7-годишният Дариан Кръстев от Варна за първи път участва в конкурсa.

Неговата кукла-ангел ще стане част от новите играчки на някое дете в коледната нощ. Изработените изделия са предназначени за болнични и социални заведения, нуждаещи се семейства и различни благородни каузи. Част от тях вече очакват своите собственици под „Елхата на доброто“ - инициатива за подпомагане на деца в риск на Областния координационен механизъм за деинституционализация .

Коментари

Задължително поле