Колоездачи мерят сили за Купа „Никола Козлево“

За първи път спецове са предпочели разнообразния терен на общината

Колоездачно състезание за купа „Никола Козлево“ ще се проведе в петък и събота на територията на община Никола Козлево, Шуменско. В състезанието, което е кръг от Черноморска колоездачна лига, ще вземат участие лицензирани състезатели от Варна, София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Троян, Несебър. Очакват се около 80 души. Националното състезание се организира за първи път на територията на община Никола Козлево, която е домакин и съорганизатор на колоездачен клуб „Варна” и Черноморска колоездачна лига.

Категориите, в които участниците ще се състезават, са юноши старша възраст и мъже Елит. Състезанието стартира 14:30 ч. в петък с официално представяне на отборите на пл."23-ти септември" в Никола Козлево. В първия ден от 16 ч. ще бъде даден старт на дисциплината Индивидуално бягане по часовник по маршрута Никола Козлево - Хърсово - Никола Козлево. Общата дължина на трасето за юношите е 15 км, а мъжете ще изминат същата дистанция 2 пъти с обща дължина 30 км.

През втория ден на купа „Никола Козлево“ от 10 ч. участниците ще премерят сили в дисциплината Общ старт по маршрут със старт от с. Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили – Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – финал в с. Вълнари. Съботното състезание е с обща дължина 90 км и 1200 м положителна денивелация. Мъжете и юношите ще стартират и карат заедно, но ще се класират отделно. Награждаването на призьорите и закриване на състезанието е от 14 ч. в с. Вълнари.

Коментари

Задължително поле