Комедията „Да си богат не е лесно” с премиера в театъра в Търново

Спектакълът „Да си богат не е лесно” е новото премиерно заглавие в афиша на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Пиесата е на популярния френски драматург Пиер Шено. Премиерата на комедийното заглавие е на 26 септември от 19 часа в голяма зала на МДТ.

Режисьор на постановката е Юри Статков, а сценографията е на художника на театъра Лидия Къркеланова. В спектакъла участват актьорите от драматичния състав Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Стефка Петрова, Стоян Борисов и Алфидин Раифов.

Пиесата е създадена през 70-те години на миналия век, преведена на около 20 езика и отваря пътя за шеметна международна кариера на Пиер Шено. Прекрасен диалог, невероятни комични ситуации, блестящ хумор, роли, за които всеки артист мечтае - това са част от достойнствата на пиесата, които са й донесли наградата за драматургия на Франция, обяснява директорът на театъра Васил Вълчев.

Макар текстовете да са писани преди повече от 30 години, те продължават да са актуални и днес. Комедията поставя на дневен ред темата за страховете на заможните. Зрителите ще видят как в усилията си да прикрият своето богатство главните герои изпадат в редица комични ситуации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони