Конспирациите на елита за Тръмп, щурма на Капитолия и COVID-19 

Американският елит все повече използва дезинформацията като инструмент за управление

ФБР и играещия с публиката и изпълняващия длъжността (и.д.) прокурор на САЩ Майкъл Шервин преследват поддръжниците на Тръмп. ФБР арестува 150 души за предполагаемата им роля в предполагаемия бунт в Капитолия. Това, че в Капитолия нямаше бунт, няма значение. Фактите нямат значение. Това е операция за пълното закриване на опозицията в полза на елита.

Шервин с всички сили се опитва да „зашие“ делото за „заговор“ срещу арестуваните, след като те не са виновни за нищо. Никой не е нахлувал в Капитолия. Някои бяха допуснати от полицията на Капитолия. Видеоклиповете показват как полицията отваря вратите, хората влизат в колона и излизат. В едно видео се вижда как черен полицай провокира хората да се качат по стълбите, където някои си правят селфита, докато седят в стола на Нанси Пелоси. Това бе „щурма на Капитолия“. Но служителите на правоприлагащите органи казват, че разследването на „заговорниците на Тръмп“ е едно от най-големите в историята на ФБР и е сравнимо с терористичните акции в Оклахома Сити и Бостънския маратон, две операции, които са силно подозрителни, че са операции „под чужд флаг“.

Видеоклиповете показват също така, че членовете на Antifa и журналист от CNN са били сред онези, които са били допуснати в Капитолия от полицията. Те празнуват, че са успели да въвлекат няколко ''тръмписти'' вътре и да ги запишат на видеозапис като доказателство за щурма на Капитолия.

С други думи, в Капитолия не се е случило нищо, освен че черен полицай по неизвестни причини застреля жена, ветеран от въоръжените сили, без да е бил заплашван. Останалите четири съобщени смъртни случая изглеждат несвързани с предполагаемата „смъртоносна атака срещу Капитолия“. Трима от четирима - една жена и двама мъже - са починали при "спешни медицински случаи".

В тълпа, голяма като тази на привържениците на Тръмп, три естествени смъртни случая от инфаркти, особено като се има предвид, че много от протестиращите срещу откраднатите избори са от по-старото поколение няма да изглеждат необичайни. Не съм виждал никакви доклади, които да предполагат, че смъртта е причинена след стъпкване на някого по време на бунтовете, че са починали от сълзотворен газ, удар от тухла или друг предмет, който може да бъде свързан с безредиците. Съобщава се, че един полицай е бил ударен по главата с пожарогасител, но няма повече подробности. Разбира се, за пресата, подробностите нямат никакво значение, наративът ще преживее и без тях.

Преститутките ни поднасят регистрираните смъртни случаи, сякаш починалите са жертвите на ''тръмпистите'', подбудени от самия Тръмп. Но предполагаемият "метеж" се състоя преди Тръмп да завърши своята реч, която беше произнесена на известно разстояние от Капитолия. Това повдига въпроси кои са били хората в Капитолия. Ако бяха „тръмписти“, тогава човек би предположил, че е трябвало да присъстват на речта на Тръмп.

Що се отнася до предполагаемите самоделни бомби. Ако те съществуват и ако не са още едно изобретение, което да подкрепи историята срещу ''тръмпистите'', как тогава може да се предположи, че американците, обединили се заради Тръмп, са ги поставили? Как биха получили достъп до офисите на Националните комитети на Демократичната и Републиканската партии? Ако са съществували самоделни бомби, истински или фалшиви, как да разберем, че те не са дело на Antifa или че ФБР са ги поставили като допълнение към тяхната история?

Ние не знаем какво наистина се е случило, защото историята е записана като оръжие срещу Тръмп и неговите избиратели.

Сега нека сменим темата. Спомняте ли си жестоките бунтове, грабежите за милиарди долари и разрушаването на бизнеса в Минеаполис, Чикаго, Атланта, Сиатъл, Портланд, Ню Йорк и много други градове? Ясно е, че тези жестоки бунтове са резултат от организирана конспирация. ФБР и и.д. прокурор на САЩ не разследват тези истински бунтове, тези истински разрушения и истински убийства. Тези бунтове не бяха някакъв измислен бунт на Тръмп. Те си бяха истински. И няма разследване на ФБР. Никой американски прокурор не повдига обвинения за заговор във връзка с тези бунтове.

Какво още трябва да знаете? ФБР е на лов за обикновени, добри, свестни американци, които могат да бъдат обвинявани за всичко, и преститутките го съобщават това като факт. ФБР не се интересува от истински бунтове, щетите върху недвижими имоти, истинските убийства. ФБР и и.д. прокурор на САЩ Шервин не повдигат обвинения срещу Antifa и Black Lives Matter. Те повдигат обвинение срещу американците на Тръмп и Proud Boys**.

Ройтерс съобщава, че Енрике Тарио, лидерът на Proud Boys, който очевидно не е бял супермасист, е информатор на тайната полиция. Това може и да не е вярно. Няма съмнение, че полицията е проникнала в Proud Boys. Не можем дори да сме сигурни, че тази организация не е създадена от тайни агенти на ФБР. От друга страна, по отношение на Тарио, ФБР може просто да провежда операция по дискредитиране, за да го отстрани от ръководството. Тъй като Proud Boys са демонизирани като „екстремистка организация“ от пресата и демократите, и факта, че начело на тази организация стои латинос, не се вписва в наратива на елита и той иска да отстрани Тарио и да постави на негово място бял супермасист.

Тъй като всички бели хора са „системни расисти“, след като бял супермасист поведе Proud Boys, те се превръщат в „екстремистка организация на привърженици на превъзходството на белите“ и по дефиниция ще бъдат виновни за всичко.

Но да преминем към COVID. Целият свят е в плен и всеки е длъжен да носи неефективните маски, да бъде ваксиниран набързо с непроверена ваксина. PCR-тестът за COVID беше разобличен от неговия създател като подвеждащ. Всички смъртни случаи, случили се по други причини се отчитат като смъртни случаи на COVID. Много хора загубиха работата си заради локдауните и сега не са в състояние да изплатят своите дългове. Сезонните случаи на грип вече не се съобщават и се приравняват към случаите на COVID. И при цялото това объркване въпросът откъде пристигна този вирус остава без внимание.

Разбира се, да се обвинява Китай означава да се демонизира Китай. Фактите сочат в другата посока и не подкрепят тази история. Има достатъчно доказателства, че д-р Фаучи от Националния институт по здравеопазване е финансирал „проучването за повишаване на функционалността на коронавируса“ в лаборатория в Ухан в Китай. И това не е теория на конспирацията. Това са записани данни.

„Изследване на функционалността“ е свързано с улесняването на разпространението на вируса. Защо беше направено това проучване? Отговорът на елитът е, че това изследване е необходимо, за да се получи научното разбиране за това как да се подготвим за заразна пандемия. Първо създавате силно инфекциозен патоген и след това търсите знания как да се създаде ваксина, за да се предпазите от него.

Изследвания за повишаването на заразността от вируси граничат с незаконна биологична война. Премести ли Фаучи своите изследвания в Китай, за да избегне нарушаването на конвенцията за биологична война? Избягал ли е вирусът от лабораторията в Ухан или американското финансиране за научни изследвания в Китай е било подготовка Китай да поеме вината при изпускането на вируса, за да получи по-голям контрол над населението? Теориите за конспирация възникват, когато не се води подходящо разследване.

Всичко това може да изглежда пресилено, и аз съм съгласен. Но теориите на конспирацията ни заобикалят. Кои са неверни и кои са верни? Имаме конспирация за 11 септември, че човек, който се криеше в пещера в Афганистан, е унищожил Световния търговски център и част от Пентагона. А конспирацията за "оръжията за масово унищожение" на Саддам Хюсеин? А конспирацията срещу Башар Асад за „употребеното от него химическо оръжие“. А конспирация срещу Русия за "руско нашествие" и "намеса в изборите в САЩ"? Имаме заговор „Русиягейт“ срещу Тръмп. А сега си имаме и заговор за „насилствения щурм на Капитолия“.

Причината, заради която демокрациите се провалят, е, че дезинформацията предизвиква смъртоносни атаки срещу самата демокрация и гражданската свобода по начини, които хората не могат да разпознаят.

Какво е нужно, за да накарат хората да изискват от властите да проведат едно еднакво разследване на истинските бунтове срещу Antifa и BLM, както и на измисления „щурм на Капитолия“ от поддръжници на Тръмп, притеснени от това, което смятат за откраднати избори?

Какво е необходимо, за да могат хората да узнаят защо Националния институт по здравеопазване на САЩ е финансирал изследването, което да направи COVID по-инфекциозен и лесно разпространим?

Защо не знаем как се появи COVID?
Не е ли това заговор, когато медиите говорят в един глас - с гласа на елита? Защо обясненията се контролират, а алтернативните обяснения се подлагат на цензура. Ясно, че това е заговор.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

*Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор по икономически науки и е бил заместник министър на финансите на САЩ по икономическата политика в администрацията на Роналд  Рейгън. Работил е като редактор и колумнист в Wall Street Journal, списание Businessweek и информационната агенция Scripps Howard News Service. По онова време е бил автор на редовна рубрика в Washington Times. Автор е на множество книги за най-големите проблеми на нашето време.

**The Proud Boys (Гордите момчета) е крайно дясна политическа организация, състояща се само от мъже, която пропагандира и участва в политическото насилие в САЩ и Канада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения