Конте и "Челси" с рекордна победа

"Челси" забрави Жозе Моуриньо! Това се случи при дванадесетия последователен успех на "сините" от Лондон, които разгромиха "Борнемут" с 3:0. Специалния има три титли с тима от "Стамфорд Бридж" и куп рекорди, но едно от постиженията му бе изравнено и подобрено от Антонио Конте. Италианският спец вече е мениджърът, под чието ръководство "Челси" има най-много последователни победи във Висшата лига - 12. Сега Конте и играчите му се насочват към най-доброто постижение в историята на първенството - това на "Арсенал" от 14 поредни успеха от сезон 2001/2002. Педро на два пъти и Еден Азар се разписаха срещу "Борнемут". Белгиецът се превърна в шестия играч с над 50 попадения в историята на клуба след Франк Лампард, Дидие Дрогба, Джими Флойд Хаселбанк, Джанфранко Дзола и Ейдюр Гудьонсен. "Челси", който допусна 2 гола в последните си 12 мача, има 9 точки преднина на върха, но преследвачът "Ливърпул" играе днес и може да намали дистанцията.

Дейвид Мойс, мениджърът на "Съндърланд", няма да помни с добро завръщането си на "Олд Трафорд, тъй като тимът му загуби с 1:3 от "Манчестър Юнайтед". Златан Ибрахимович вкара гол и асистира за другите два, отбелязани от Дейли Блинд и Хенрих Мхитарян. Интересното е, че попадението на холандеца дойде след 14 последователни паса, направени в рамките на 30 секунди. Мхитарян пък вкара с пета от засада.

"Арсенал" също записа победа на боксинг дей. "Артилеристите" стигнаха до изстрадал успех над "Уест Бромич" с 1:0. Оливие Жиру донесе трите точки за лондончани с гол в края на мача.

Шампионът "Лестър" загуби у дома с 0:2 от "Евертън" след голове на Кевин Миралас и Ромелу Лукаку. Двубоят ще се запомни с протеста по трибуните на "Кинг Пауър Стейдиъм", иницииран от собствениците на "Лестър". Феновете на „лисиците" използваха 30 000 маски с лика на Джейми Варди, като по този начин клубът изрази недоволството си от наказанието на английския нападател за 3 срещи. Варди беше изгонен при равенството срещу „Стоук Сити“ - 2:2 в миналия кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят