Отбелязваме 147 години от гибелта на Васил Левски

Стачка парализира транспорта и институциите в Атина днес

Слънце и още по-топло време днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 18 февруари 2020

На 18 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 18.02.2020

Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Нови стипендии за БГ студенти във Великобритания Университети със стратегии за привличане на кандидати след Брекзит

През 2020 г. имотите остават атрактивни

Катастрофа между бус и тир на магистрала „Струма“, двама пострадали

Касовите апарати без връзка с НАП до 72 ч.

Конференцията на БСП в Търново предложи Елена Йончева за водач на евролистата

Участниците в конференцията на БСП във Велико Търново предложиха Елена Йончева за водач на листата за евровота. Социалистите гласуваха за 21 имена, които ще бъдат изпратени за обсъждане към Националния съвет на партията. По време на конференцията беше решено кандидатът, събрал най-много гласове, да бъде предложен за водач на листата.

След проведен таен вот 134 делегати гласуваха за Елена Йончева. На второ място с по 60 гласа се наредиха Деница Златева и проф. Иво Христов. 52-ма души подкрепиха Ирина Бокова, а 51 дадоха гласа си за Момчил Неков. 50 души предпочетоха Крум Зарков, 44 делегати гласуваха за Янаки Стоилов и Кристиян Вигенин, а 43-ма за Петър Курумбашев. Сред имената, които ще бъдат изпратени до Националния съвет са още: Александър Симов, Валери Жаблянов, Георги Пирински, Георги Свиленски, Сергей Станишев, Константин Проданов, Корнелия Нинова, Николай Бериевски, Румен Гечев, Тома Томов, Трифон Панчев и Явор Божанков.

По време на конференцията бяха обсъдени националното значение на изборите за Европейски парламент и задачите на БСП. Представена беше политическата платформа за участието на партията в изборите, както и отчета на евродепутатите от БСП за изтичащия мандат. Социалистите обсъдиха и програмата за подготовка на общинската организация на БСП за участие в изборите за Европейски парламент.

„Най-важното нещо за промяната е да спечелим изборите. Второто, което вече случва, е да покажем, че този парламент е неработещ и неефективен. Този парламент губи времето на българските граждани и цялото общество и не позволява да подобрим влошаващите се демографски показатели, финансови показатели, бедност и корупция. Този парламент изяжда с всеки работещ час от енергията на българските граждани“, сподели от трибуната народният представител Весела Лечева.

По време на конференцията бяха връчени и почетни грамоти на заслужили дейци от Движението на ветераните в партията по повод 10 години от неговото създаване. С плакет за особени заслуги беше отличена почетната председателка на областната организация на ветераните в БСП- Маргарита Кемалова. От трибуната тя благодари на хората от нейното поколение, които през всичките години са запазили идеала на партията и се обърна към младите хора да не забравят и да пазят ценностите на лявата идея. С почетни грамоти бяха отличени областният председател на Движението на ветераните Атанас Атанасов, общинският председател Георги Стефанов, членовете на областното ръководство Димитър Обретенчев и Александър Васильовски, както и членовете на общинското ръководство Валентин Цанков и Радка Маркова. Почетните знаци бяха връчени от заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“- Весела Лечева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.