Конференция среща роботиката с образованието и бизнеса в Бургас

Събитието ще се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас.

Събитието ще представи опита на много експерти

Посетителите ще могат да видят различни роботи

Демонстрации по време на форума

В Бургас започва конференция, посветена на роботиката и новите технологии. Форумът Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието, с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България. Събитието започва днес, 5- ти ноември, в Конгресния център на Бургас.

Пилотното издание на Burgas Digital се организира от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална Гимназия по компютърно програмиране и иновации- Бургас, Индустриален Логистичен Парк - Бургас, Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“, Бургаски Свободен Университет, Американска търговска камара в България.

Срещата е под мотото „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ и има за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти ще могат да видят различни роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието ще са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от „ФАНУК” - България, „Телелинк Бизнес Сървисис”, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, „Рапид Прогрес”, „Ондо”, „Гига Аутомата”, образователния стартъп „Тинузавър” и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност „Програмиране на изкуствен интелект”.  Ще се дискутирана и ролята на изкуствения интелект в публичните политики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони