Концерт събира стипендии за бъдещи медици

След Шумен благотворителният концерт "Високо" ще зарадва варненци

Фондация "Гален Темелков" реализира идеята "Пътят на Хипократ"

Благотворителен концерт "Високо" ще събере на една сцена във Варна Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Мариана Попова, Керана и Космонавтите, Илин Папазян, Христина Лечева, Кристиана Атанасова, Славея Иванова, Gabby G, Полина Младенова, Горан Димитров и гайдарите Галин и Мартин Ганьови. Мястото е Летният театър, този петък, от 19 часа, при вход свободен, а инициативата е на фондация "Гален Темелков".

Както "Труд" писа, тя обединява съмишленици на студента по медицина от МУ-Варна Гален, който загина при адска катастрофа в град Плиска на 12 март т.г. Съществува от няма и половин година, а младите хора вече доказват, че са готови да реализират мечтите на своя любим приятел.

Първият им проект е "Пътят на Хипократ" - годишни стипендии за ученици, желаещи да кандидатстват медицина и за вече приети студенти в МУ. Събраните средства от благотворителния концерт ще бъдат за финансиране на обучения.

Преди Варна, на 19 септември концертът "Високо" /по името на любимата песен на Гален на ФСБ б.а./ обедини за каузата шуменци.

В математическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен и в МУ-Варна вече избират най-достойните стипендианти. Предстои фондацията да реализира и други проекти в знаковите български места Плиска и Мадара в подкрепа на млади учени за обучение и изследователска дейност.

Коментари

Задължително поле