Конър е като ревнива съпруга, казва Хабиб

Големият мач между Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър е все по-далеч в миналото, но враждата между двамата остава също толкова гореща. Дори след като ирландецът обяви, че спира с битките и се отдава на бизнес проектите си.

„Вече имам толкова пари, че няма нужда да се бия за тях“, обяви Макгрегър. Но паметливи напомниха, че Конър вече веднъж се е завръщал в клетката и е възможно отново да го направи.

Масло в огъня наля новата война на думи с Дагестанския орел. Ирландецът пусна снимки от сватбата на Хабиб, на които жена му е с покрита глава. „Жена ти е хавлия“, подигра се Макгрегър. Същата стратегия той използваше и преди боя в Лас Вегас, след който Нурмагомедов прескочи загражденията на клетката, за да нападне хората от щаба му.

„Не можеш да говориш така за религията на хората и за техните семейства“, оправда се тогава Хабиб, но избухването му донесе наказание от 6 месеца извън UFC.

Сегашната атака на Конър му сервира обвинения в расизъм, които той парира с довода, че „само се заяждал“, въпреки че изтри публикацията си в Туитър. Али Абделазиз, мениджър на Нурмагомедов, пък наля масло в огъня като нарече ирландеца „изнасилвач“, намеквайки за обвиненията в сексуална злоупотреба от анонимна жена в Ню Йорк. Напълно е възможно най-голямата звезда в света на ММА да стане приоритетна мишена на все по-разпространеното правозащитничество зад Океана.

Хабиб обаче твърди, че вече не приема на сериозно приказките на големия си враг.

„Утре ще напише, че се завръща и всички медии пак ще му се хванат – отговори Орела. - Той не успя да се договори за акции от UFC и затова заплаши, че ще напусне. Смята, че компанията ще загуби пари без него и се опитва да се възползва от това. Става въпрос за политика. Конър е като ревнива жена, която все казва, че ще си тръгне. Но основната му сила е в Туитър, не е спечелил мач от три години. Приказва много, но когато бяхме в клетката не каза нищо. Беше мълчалив, когато го бих.“

Настоящият шампион обаче не изключва възможността да тръгне по пътя на Макгрегър. Поне що се отнася до печеленето на пари. Орела получи едва 2 милиона долара за участието си в прословутия мач в Лас Вегас. Но сега славата му е много по-голямата и той има изгледи да се пребори за значително по-висок хонорар. Сред зрителите бяха много звезди от спорта и шоубизнеса зад Океана, които бързо се превърнаха във фенове на боеца, така убедително победил татуирания самохвалко. Те засипаха социалните мрежи с поздравления към Хабиб и призиви UFC да не го наказва, за да може отново да го гледат в бой. По всичко изглежда, че дагестанецът вече е много по-популярен, отколкото преди инцидента.

Конър пък разнообрази кариерата си с опит в бокса – среща с непобедения шампион в средните категории Флойд Мейуедър, от която прибра близо 100 милиона долара – много повече от всичките си хонорари в UFC. Нурмагомедов също няма нищо против да опита силите си срещу Богаташчето.

„Баща ми много се учуди на намерението ми да дебютирам в бокса – призна Хабиб. - Обади ми се и ме попита: „Какво говориш, да не би главата да не те слуша?“ Не ме подкрепя в това. А и от UFC не биха проявили разбиране. Имам договор с тях за още два мача и едва след това мога да мисля за бокс. Но за мен това ще е още едно изпитание, а аз обичам такива неща.“

Бащата Абдулманап е известен със строгостта си и се закани да накаже тежко Хабиб за постъпката му в Лас Вегас. Той е и основният му треньор, за първи път води сина си в залата на 4-годишна възраст.

„Не спирам да тренирам – признава боецът. - Баща ми често казва: „Ако си си счупил ръката, има и други части на тялото, ще тренираш краката“. Веднъж ми бяха направили операция на гърба и не можех да се натоварвам изобщо, а той ми каза: „Ела все пак в залата, ще погледаш, може да покажеш нещо на младите.“

Орела не спира да тренира и по време на наказанието си. Той пък доброволно иска да го удължи до цяла година, колкото е на секунданта му Зубайра Тухугов. Чеченецът беше санкциониран, тъй като по време на безредиците в Лас Вегас влезе в клетката и се нахвърли на падналия Макгрегър. Хабиб обаче държи да се завърне в бой заедно с него и брат си Абубакар, който вече има договор с UFC. Сам признава, че е възможно да размисли, тъй като от шефът на веригата Дейна Уайт му предлага сериозна финансова компенсация.

„Ако се договорим, ще се бия отново на 7 септември – твърди дагестанецът. - Искам да направя и още един мач до края на годината, на 30 или 31 декември. Още не знам кога UFC ще организира новогодишния турнир.“

Хабиб държи да се среща само с най-силните съперници. В момента се цели в Макс Холоуей, който обаче първо трябва да спечели мача си с Дъстин Пойриър.

„С Холоуей ще е интересно, той има серия от 13 поредни победи, най-голямата в UFC – твърди Нурмагомедов. - Ако победи Пойриър, ще стане шампион в две теглови категории. По-едър е от мен и е много издържлив. Но аз съм шампион и съм длъжен да се бия с временния шампион. Ще е страхотен мач за зрителите.“

А следващата му е Тони Фъргюсън, който държеше титлата в лека категория преди него, но контузия му попречи да я защити. „Целият свят чака този мач – смята Хабиб. - Ако той преодолее съперниците си, със сигурност ще се срещнем.“

Орела все пак смята, че недовършената му работа в клетката не е толкова много. „Планът ми е прост – ще направя рекорда си 30-0 и ще сложа край на кариерата си – разкрива Хабиб, който има 27 победи в 27 срещи досега. - Хората очакват онзи случай да повиши вниманието към мен и смятат, че това може да се отрази на формата ми. Но аз и друг път съм бил извън игра, имал съм контузии, а после съм се завръщал с победи. Постоянно вървя напред, само вижте какво правя в по-старите си мачове и сега.“

Орела позна. 9 дни след като обяви оттеглянето си, Конър отмени решението си и хвърли ръкавицата: „Ще се видим в клетката“, написа ирландецът. Явно това шоу трябва да продължи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт