Корнелия Нинова: Борисов се притеснява от личен сблъсък

Снимка: Цветан Томчев

Ако има формат лидер-лидер и отделен екип – екип, дебат ще има.

„Дали ще има лидерски дебат зависи от ГЕРБ и Борисов. Бихме искали да има лидерски дебат между нас двамата за визията за развитието на България. Борисов държи това да стане с експерти, което за нас не е приемливо”. Това заяви пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че екипите на двамата са обсъждали възможности и са стигнали до това – лидерите да влязат с екипи и да ги представят, да кажат няколко думи и да започнат да дават думата на експертите.  „Това не е подходящо. Ние не сме конференсиета. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи”, заяви тя.

Корнелия  Нинова изтъкна, че предложението на левицата е два формата на дебат – лидерски между нея и Борисов и отделно между експертите. „Борисов се притеснява от личен сблъсък”, предположи  тя.

Нинова припомни, че от самото начало БСП е отправила покана за отделен лидерски дебат и не е променяла позицията си.

„Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме. Ако има формат лидер-лидер и отделен екип-екип,  дебат ще има”, каза още тя.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.