Корнелия Нинова в Бургас: Турция размахва пръст на цяла Европа, а българските политици са неадекватни

Снимка: Цветан Томчев

Благодаря за силата която излъчвате и за енергията която ни давате. Ние започнахме промяната миналата година с избирането на Румен Радев и Илияна Йотова. Ние продължихме промяната с промяната вътре в БСП, но трябва да я продължим и на 26- ти март с промяна на България.

Това заяви пред бургазлии лидерът на БСП Корнелия Нинова в петък вечер. Предизборната среща се състоя в сградата на Операта, центъра на града.

Днес, на 17 март, 2017 година, въпросът на въпросите : за целостта на България, за суверинитета на България и сигурността на българският народ. Турция започва и размахва пръст на цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ. Турски посланик участва в агитация в България, а от вчера турски кмет иска повече гласове за да въведат турски език като официален в нашата страна. За нас това е недопустимо и в тази ситуация български лидери, български политици, българското служебно правителство са неадекватни на обстановката, каза още Корнелия Нинова и продължи:

Г-н Борисов днес заявява: Смекчете тона към Турция. Неговата турска връзка не е изненада. Още от времето на посещението му при Ердоган, още от президентските избори когато партия ДОСТ призоваваше и там, и тук да се гласува за Цецка Цачева. Г- н Борисов признайте си за тази връзка. И кажете имате ли зависимости там...Служебното правителство за нас е изненада. Днес господин Герджиков заявява: Знаем какво се случва и това не ни харесва. А когато го питат какви мерки ще вземе, препраща към министър Янков. Той пък казва, че ще осигури свободен коридор за автобуси с желаещи да гласуват в България. Сигурно мнозина ще ми кажат: Нали вашият президент го назначи? Когато стане въпрос за България, няма наши и ваши.

Трябва да се предприемат действия, каза още Корнелия Нинова. Тя призова още да бъде прекратена концесията на летище София, която се готви да се даде на турска фирма и да се отмени постановлението за заселване на бежанци в българските общини.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле