Корнелия Нинова: ГЕРБ реагираха от страх от гражданската енергия срещу себе си

БСП няма да се връща в парламента, условията й не били изпълнени

ГЕРБ реагираха от страх от гражданската енергия срещу себе си, от решението ни да напуснем парламента и от истината. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция.

„Днес г-н Борисов направи една сценка, на която мисля, че вече и децата в България не вярват“, каза Нинова. „Надявам се, че вече никой не е толкова наивен да повярва на това, още повече и на твърдението, че ГЕРБ се вслушвали в гласа на хората. Искам да припомня, че на 5 февруари тук в тази зала ние за пръв път поставихме въпроса за промените в ИК, като го определихме като узаконяване на диктатурата и като една партия – една държава", каза Нинова.

Лидерът на БСП допълни и че партията й няма да се върне в парламента . "Условията, които вчера поставихме, не са изпълнени в пълнота. Едно от тях беше машинно гласуване“, уточни Нинова. По думите й за 5 години до 2019 г. то е трябвало да бъде въведено. „В момента те го отлагат за неопределено бъдеще“, подчерта лидерът на БСП и обърна внимание, че машините са сериозна гаранция за честни избори.

„Случилото се днес е победа за БСП", добави Нинова. Тя подчерта, че БСП се е борила за запазване на преференциите, нова ЦИК, машинно гласуване и да остане обжалването пред ВАС.

Лидерът на БСП добави и че опасността от фалшифициране на вота не е отминала и по тази причина от партията са изпратили сигнала по изборното законодателство във Венецианската комисия.

Коментари

Задължително поле