Корнелия Нинова: Готови сме с мотивите за вота на недоверие, но първо ще направим извънпарламентарни консултации

Готови сме с мотивите за вота на недоверие, но първо ще направим извънпарламентарни консултации. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция.

„Както обещахме готови сме с мотивите. Сериозно поработихме. Ето ги мотивите, но решихме днес на заседанието на ИБ и ръководството на ПГ за пръв път да подходим по различен начин, а именно не да го внесем в парламента и да започнат парламентарни консултации с другите партии и да се съсредоточаваме в математическия сбор, а с извънпарламентарни консултации. Тази седмица имаме насрочени срещи с представители на пациентски организации, с Националното сдружение на общинските болници, с Лекарския съюз, с представители на общопрактикуващи лекари“, каза Нинова.

Тя поясни, че БСП иска да обсъди и своята алтернатива за визия за здравеопазването. „Ето защо тази седмица ще съсредоточим усилията си в тези срещи, ще изслушаме всички, ще представим нашата алтернатива, ще обсъдим мотивите в трите им части – сегашно състояние на здравеопазването, предложение на ГЕРБ и предложение на БСП за алтернатива и едва след това ще внесем вота на недоверие“, каза Нинова и поясни, че те ще бъдат внесени най-вероятно другия понеделник.

"Само преди няколко дни Патриотите гласуваха новия вътрешен министър, а от вчера оспорват този избор", допълни Нинова.

Във връзка с подозренията на ДПС, че БСП се сближава с Патриотите, тя отговори: „Чух онзи ден някои от патриотичните лидери, кой беше – мисля Волен Сидеров, категорично да отхвърля вота на недоверие за здравеопазване. Не виждам никакво сближаване в това“, каза Нинова. По думите й Патриотите категорично са били на страната на правителството при предишните вотове на недоверие. „Само преди няколко дни гласуваха за новия министър на вътрешните работи, от вчера оспорват и този избор“, каза Нинова и посочи, че този разпад при тях си е техен проблем.

„Ние си имаме програма“, каза още Нинова и посочи, че БСП е последователна. „Какво правят другите партии, как се карат управляващите си е тяхна работа. Всеки ден те довнасят аргументи, че тази коалиция е изчерпана, че тя се състои само в междуличностни битки и е време да си отидат“, заяви още Нинова.

Във връзка думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, че партията му има самочувствието да предложи алтернатива на управлението, лидерът на БСП коментира: „Всяка партия - парламентарна и извънпарламентарна такава, има своите права, възможност да излезе с алтернатива на това управление и в това няма нищо лошо“, каза Нинова.

Коментари

Задължително поле