Корнелия Нинова: Едноличната власт в България е факт

Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече на битка за „Справедливост сега“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на представянето на листата на „БСП за България“ в Южния парк.

„Благодаря ви, че сте днес тук. Общински председатели, областни председатели, кметове, председатели на общински съвети, народни представители, членове на Националния съвет – вие сте моторът на БСП и ние заедно сме екипът, който тръгваме в една емоционална, красива и вярвам победоносна кампания. Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега. Слоганът на нашата кампания“, каза Корнелия Нинова.

Според нея е необходима справедливост днес, не след пет и десет години и не с празни и кухи обещания. „Днес българският народ и Европа имат нужда от справедливост. Ние първи като партия приехме своята програма за икономически развита, социална Европа - Европа на равните възможности, Европа без две и три скорости. Днес представяме пред вас и лицата на тази кампания“, каза Нинова.

По думите й трябва да бъде променен моделът на управление. „Скъпи българи, за това нещо просто се обръщаме към вас: излезте и гласувайте на 26 май. Не бъдете безучастни наблюдатели на началото на промяната. Бъдете активни съзидатели на човешкото си достойнство, на българското достойнство, на достойна България, справедлива Европа. „Справедлива сега“ – чрез нашите идеи, чрез нашия екип на 26 и с вашия глас: Победа за Европа и за България“, каза Нинова и пожела успех на всички кандидати за евродепутати.

Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но eдноличната власт в България е факт, защото един човек управлява народа и неговите пари, каза Нинова.

„С още нещо обаче днес трябва де се обърнем към българския народ. 26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България. Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство. Искаме свобода, основна европейска, българска и човешка ценност, но свободни хора ли сме днес? На едни от последните места по свобода на изразяване, на слово и медии. Който си позволи да мисли различно, да говори различно, да критикува, е подложен на безпрецедентен натиск. Ето ви Елена – най-ярък пример за това. Искаме равни възможности, но в България близките до властта са по-равни от другите“, коментира още лидерът на БСП. Тя посочи, че партията иска върховенство и равенство пред закона. „Оказа се, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова по си недосегаем за закона“, каза още Нинова.

Според нея целта не е да падне една партия и да седне друга, а да се постави началото на промяна на модела. Нинова посочи, че много от хората гледат на европейските избори с недоверие. „Някои от вас не вярват, че Европа може да повиши доходите ни. Може, ако се преборим за минимална работна заплата и минимална пенсия. Ако се преборим за инвестиции в България, които да осигурят работни места.

Други от вас не вярват, че Европа може да помогне на децата им. Може, ако нашите представители там, ако социалистите, левицата в Европа се преборим да наложим младежката гаранция, младежкия план за образование и за работа, културния чек за младите хора. Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие. Може, скъпи сънародници, ако изградим силна, независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура. Да се гласува за европейските избори има смисъл, защото те са важни за всеки българин, за всеки дом, за справедливостта сега“, коментира Нинова.

Тя посочи, че в Европа не трябва да се изпращат хора, които срещу потупване по рамото със силните на деня предлагат послушание, а достойни българи, професионалисти и подчерта, че листата на БСП включва доказани икономисти, финансисти, еколози, лекари, хора на образователната система и на културата, международници, авторитети в България и Европа.

Коментари

Задължително поле