Корнелия проби енергийния щит на Цветанов (обзор)

Цитатите от Петър Дънов не могат да превърнат сградата в амулет за енергийна защита, категорична бе Алена. Снимка: Пламен Стоименов

Псалм 91 е разковничето на защитата

Думи на Петър Дънов на фасада на луксозната сграда противоречат на Вселенски закони и не носят добро, заяви астрологът Светлана Тилкова - Алена

Енергийният щит, на който е щял да разчита Цветан Цветанов, купувайки си луксозния апартамент в столичния квартал “Изток”, с вградена енергийна защита от псалм 91-ви, бе пробит от БСП, водена от Корнелия Нинова, която според премиера Борисов стояла зад сигнала срещу имотните сделки на зам.-председателя на ГЕРБ. Той уточни, че атаката е изкристализирала, след като и президентът Румен Радев е взел отношение по темата.

Върху фасадата на скъпия имот на ул. “Латинка” е вградена енергийна защита чрез псалм 91-ви, обясни преди ден арх. Весела Мирянова, чиято фирма “Артекс инженеринг” е построила сградата.

По думите на Мирянова именно Цветанов е клиентът, “който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм” и затова е станал собственик на апартамента.

Оказва се обаче, че на сградата са изписани и слова на Петър Дънов, които противоречат на Вселенски закони. Тяхното неспазване води до проблеми за хората, които не се съобразяват с тях, обясни пред “Труд” астрологът Светлана Тилкова - Алена.

“Всичко, което е добро, мога да приема. Всичко, което е добро, мога да приложа. Реша ли да направя добро, няма сила, която да ми противодейства.” Това пише на сграда “Летера”, която е избрана за Сграда на годината за 2017-а.

Думите “че младият архитект Пламен Мирянов е осигурил мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-и псалм” са абсолютно погрешни и разкриват непознаването на умението да преплетеш думи и енергия в изграждането на невидима защита, посочи Алена. “С изписването на думите на кирилица и глаголица архитектът цели защита, той се опитва да създаде своеобразен амулет. Не се е получило”, уточни астрологът.

По думите й, за да има енергийна защита от символи и думи, техни съчетания, те трябва да са обвързани с Време и Пространство.

“Категорична съм, че три лъча на енергийна защита не са вплетени в едно в тази фасада. Думите, добрите и злите, сами по себе си нищо не пазят или рушат. Дали ще е псалм, молитва, мантра все едно. Да се влага някаква специална енергийна мощ в псалм 91 /90/ или в който и да било, е някаква повърхностна мистика. Второ, когато човек поставя или “вгражда” в случая в стените на проектирана от него сграда цитати или постулати, с цел да “защитават” обитателите на сградата, е добре да знае чии са думите. Тези, изписани на фасадата, не отговарят на псалм 91 (слав. 90). Това са думи на Петър Дънов, озаглавени “Бог е любов”, от молитвата му при гръмотевици и земетръси”, категорична бе тя.

“Обитателите на сградата са родени всеки на своята си дата. Няма как думи, дори обвързани само с доброто, да даряват енергийна защита на всеки един обитател, особено ако е роден на дата на кармична разплата, 4, 13, 22, 31, 8, 17, 26 и има да чисти личната си карма. Следващата причина, която е по-важната е, че тези думи, въпреки че са свързани с Доброто, са в противоречие с няколко Вселенски закона. Тяхното неспазване не само води до проблеми за хората, които не се съобразяват с тях, но дори и до физическо насилие и болести. За съжаление молитвата на Дънов показва непознаване на Вселенските закони. Сред тях са “Твори само поискано добро, за да го получиш”, както и “Не прави непоискано добро. То задължително ще ти бъде заплатено със зло”, уточни още Алена.

 

Отец Николай Николов, предстоятел на старинен храм „Св. Петка” в София:

Това е езическо, не е по канона на Православието

Ние - църковните хора, не вярваме в тази т.нар. вградена енергийна защита и нямаме такава практика. Когато се четат тези псалми, се смята, че това е Божия закрила на хората. Не зная кой и защо тълкува Псалм 91 по такъв начин. Православната традиция е да се правят два пъти водосвет, когато се строи сграда. Първия път е в самото начало при изкоп - тогава се чете молитва, свещеникът хвърля три осветени от него камъка в основите на строежа. Вторият водосвет се прави, когато сградата е готова. Така че подобни „енергийни вграждания” са езичество и противоречат на Православните традиции.

 

Позиция на „Артекс Инженеринг”:

Нямаме нужда от политически тласък

Ние сме перфекционисти както в архитектурното проектиране на жилищни сгради, така и в строителния процес като цяло и затова нямаме нужда от политически тласък, за да правим бизнес. Това се казва в официална позиция на “Артекс инженеринг”, фирмата, чиито апартаменти са закупени от хора от ГЕРБ, публикувана на сайта на компанията.

Оттам допълват, че името им е било замесено в чужд медиен сценарий. “В хилядите проектирани и построени от нас жилища живеят семейства с различни професии. За компанията ни никога не е било приоритет какво е служебното положение и политическите пристрастия на клиентите ни. Всеки, който познава нашите проекти и механизма на продажби, ще потвърди, че законът и пазарните правила, са тези, които от 25 години държат “Артекс” в най-светлата част на строителната индустрия”, посочват още в позицията си от компанията.

 

Вежди Рашидов, ГЕРБ: Обвиненията без доказателства са непочтени

Парите ми са честно спечелени, обявени публично, данъците ми са платени. Сделката е изрядна. Не е почтено да се обсъждат, без доказателства за нарушения, свободните пазарни договаряния. 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи. Хората, които безотговорно хвърлят думи, да се запознаят със строителния бизнес. Свещено мое право е да инвестирам личните си средства на свободния пазар при свободно договаряне.

 

Хамид Хамид, ДПС: Едва ли правителството ще се разклати

Едва ли това, че някой си е купил жилище, ще разклати правителството. В страната има институции, които проверяват имуществените декларации. Има си органи да проверят, има си декларации, аз не съм морален съдник. Не виждам нищо лошо публичните фигури да се проверяват по декларациите, които са подали. Хубаво е всеки да има някакво жилище. Мечо Пух казва: “Колкото повече, толкова повече”.

 

Волен Сидеров, „Атака”: Крепим стабилността на коалицията

Ще питам Цветан Цветанов как да си купя и аз евтин апартамент, тъй като живея под наем, а малкият расте. Стига да се освободи от дипломацията, защото е много зает - преговаря с “Воля”, със СДС, в ЕНП, утъпкват се пътеките. Такава дипломация, такъв висш пилотаж - все едно виждам Кисинджър 70-те години в Китай совалките. Крепим стабилността на коалицията всеки ден, защото БСП не са готови да управляват.

 

Президентът Румен Радев: Случаят рефлектира върху политиците

Гарантираното оневиняване ще се размине с моралните присъди

Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността. Само преди два месеца призовах Комисията за противодействие на корупцията да навлезе и в старателно отбягвания периметър на властта. Това каза президентът Румен Радев в Кюстендил в отговор на журналистически въпрос за имотния скандал.

„Очевидно няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от г-н Цветанов, да го разследва по беззъбия закон, наложен от самия него. И затова, според мен, поредното гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква”, заяви още Румен Радев.

 

Цените падат при договаряне

Плащания без ДДС са маркетингов трик

Без Акт 16 плащате ток по индустриални тарифи

Обявените първоначално цени на недвижимите имоти могат да паднат при договаряне дори с до 30-40%, обясниха брокери за “Труд”. Стойността, на която ще се сключи сделката, зависи от това дали първоначално обявените цени са надути умишлено, както и от това дали домът може да бъде продаден веднага или стои дълго на пазара. Ако инвеститорът има нужда от свежи пари, а апартаментът трудно ще бъде продаден, първоначално обявената цена може да бъде намалена. По време на преговорите клиентът може да свали цената с различни доводи като етаж, изложение, разпределение на стаите и липсата на паркомясто или гараж например, допълниха брокери на имоти.

В столичния квартал “Изток” имот с добра локация, перфектно качество на строителството и добро разположение на стаите в него, преди издаден Акт 16 може да се намери при цени от около 1500 евро за квадратен метър, обясниха експертите. Те бяха категорични, че цените на груб строеж са с около 15-20% по-ниски от тези за завършен апартамент. Най-евтино излизат жилищата, закупени “на зелено”, тоест на етап проект, преди започване на реалното изграждане.

Обявяването на цени на апартаментите без ДДС е маркетингов трик за привличане на клиенти, който обаче е заблуждаващ. Няма как една сделка да се изповяда без да се плати данъка, категорични са експерти.

Жилището може да се ползва без да е издаден Акт 16, но в този случай обитателите не могат да се вържат с “Топлофикация” АД и да ползват парно, както и електричество. Затова, ако искат да ползват жилището без Акт 16, ще им се наложи да плащат ток по индустриални цени, обясниха брокери. По различни причини в София има блокове, които се обитават от години без издаден Акт 16 и хората в тях си живеят нормално.

 

Премиерът Бойко Борисов от Брюксел:

Това е морален въпрос, предстоят тежки решения

Откъде дойде тази атака в това време

Много внимателно ще проверя сделките с апартаментите - дори само нарушение да има, не престъпление. Това каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

“Говорих с Цветанов по телефона, той утре (б.р. - днес) отива в Америка. Аз чак вечерта се връщам, в сряда ще се прибере и ще говоря с тях. Ще говоря още веднъж и ще събера и Изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Да, тя е във всички случаи според тях законна. Затова ще изчакам кратко време, доколкото знам са сезирани прокуратурата и КОНПИ, да се произнесат”, каза Борисов.

“Дори само нарушение да има, не престъпление, много внимателно ще проследя тези сделки - в това мога да ви уверя. Защото решенията в случая са много тежки и то в много кратко време преди избори. Мога само да уверя, че в ГЕРБ винаги сме взимали правилните решения, верните решения”, каза още Борисов. И още: „А това, че другите са маскари - нас не ни оправдава. Така че, там да вземеш предприятия или апартамент (в БСП - б.р.) е нещо нормално. Нагледали сме се на всичко, което са правили през годините”.

„Това е морален въпрос, той не е дали всичко това е вярно. Всичко е много добре планирано - Цветанов трябва много добре да си направи изводи откъде дойде тази атака в това време”, посочи премиерът. По-рано той припомни, че след 1945 г. в най-хубавите жилища в България “живееше червената буржоазия, а техните деца и синове напъват да дойдат като троянски коне в ЕП”.

Коментари

Задължително поле