Коя зодия на кого е душманин?

Овен

Семейството

Егото на Овена е толкова грамадно, че се разпростира като балон и над роднините му. С други думи той третира семейството си като част от себе си и съответно се грижи самоотвержено за деца, внуци и половинки – стига последните да се окажат годни за това така сложно партньорство. В семейството си Овенът е като генерал пред своята малка армия. Не търпи неподчинение и изисква незабавни реакции. Всяко съмнение в правилността на решенията му се тълкува като предателство. Ето как най-близките на Овена се оказват и негови основни жертви.

Телец

Опонентите

Телецът е демократичен знак - в един свят, в който той и единствено той е демосът. Принципно не обича да му се противопоставят или да му се правят забележки. Всеки укор приема като вражеско копие, което завинаги остава да трепти забито в имагинерната му гръд. Телецът разбира се не си дава сметка, че въображаемото му сърце вече прилича на игленик от толкова много съхранени обиди. Най-опасно е да се противоречи на Телец, когато е в скверно настроение. Видите ли, че е навел напред рогата, снишете се! Това е опасен момент да му се опонира.

Близнаци

Радиото

Не им споделяйте съкровени тайни. Ако ви се иска да разтоварите душата си, Близнакът е най-неподходящият човек за това - първо, защото ще чуе едва една осма от казаното и моментално ще си направи погрешни изводи. Второ, защото няма сила на Земята, която да го спре да не се раздрънка за проблемите ви. Дори и Близнаците не успяват 24 часа седем дни в седмицата да измислят нови случки и теми за разговор и постоянно страдат от липса на свежи сюжети. В дома на Близнака най-зле е радиото. Клетото - то се чувства така излишно!

Рак

Любимият

Ракът е човек злопаметен и отмъстителен. Проблемът е, че го осъзнаваме едва след като фатално сме се сближили с него. Той няма жило като Скорпиона, нито рога като Телеца и Овена. Има други оръжия - отровно слово и оловен поглед. Тези две блага Ракът ръси щедро предимно върху най-близките си. Защото само те могат да го разочароват достатъчно. Най-тежко го отнася партньорът в любовта и живота. Той трябва да е всеотдаен, неотлъчно влюбен, перфектен и привлекателен, а в свободното си (от Рака) време да чете мислите и да изпълнява желанията (на Рака).

Лъв

Обожателите

Лъвът стъпва на забавен каданс, гривата му се полюшва красиво, по стегнатото му тяло играят мускули. Пред него в тълпата се отваря шпалир. Зад гърба му този шпалир се затваря от проснатите тела на припаднали обожатели. Много често, когато човек е уверен в собствените си качесва, тази увереност се пренася и на околните. На този принцип действа опасният чар на Лъва, от който най-тежко си патят феновете му. Лъвът трябва да има предвид една стара мъдрост, че колкото повече мислиш за себе си, толкова по-малко те обичат хората.

Дева

Простаците

Едно от нещата, с които Девата воюва, е простащината. Натрапете й арогантен грубиянин, купете си кафенце и поседнете кротко да гледате сеир. Всяка реплика от диалога между простака и ехидната Дева е бисер! През повечето време клетникът въобще не разбира, че с него тече магистрална гавра. Но Девата не може да си позволи да остане неразбрана: то е все едно да се примири, че животът по принцип изобилства от недостойни и неспретнати хора. Затова в крайна сметка забива ножа право в сърцето на селяка и го завърта с елегантен финт.

Везни

Подчинените

Общоизвестно е, че Везните са мили естети, заети да лавират с истината, само и само мир да има. Хората, които имат вземане-даване с Везни, са наясно че слуховете за тяхната блага природа са силно преувеличени. Началникът, роден под този знак, се озлобява циклично и често по причини, независещи от подчинените. Изпадне ли в бяс, обрасва в косми и зъби, като върколак на пълнолуние. Зъл, несправедлив и деспотичен, шефът Везна не мирясва, докато не разплаче някого. Едва след това идва на себе си и става познатото на всички слънчево и обичливо същество.

Скорпион

Кривунделите

Скорпионът много мрази хора, които не му се усмихват – следователно не го харесват. И с право! Обикновено тези кривундели са лишени от положителни качества, да не говорим, че са надарени с всички съществуващи недостатъци и с още един-два, за които човечеството все още не е измислило имена. Затова Скорпионът трябва активно да ги ненавижда и да се държи възможно най-гадно с тях. Понякога се оказва, че те всъщност нямат лошо отношение и на Скорпиона просто така му се е сторило. Тогава недостатъците рязко напускат набедения за злодей.

Стрелец

Хирурзите

Стрелецът дразни до смърт хирурзите. Не защото е абонат на спешното отделение и редовно се налага да го кърпят и сглобяват. Не и затова, че шуми, държи се неадекватно, шава и се кикоти, дори когато е под ножа. Но всеки нормален хирург очаква поне малко уважение към труда си - като например оперираният да се пази, докато му свалят шевовете. Това, което най-силно ги изнервя, е че Стрелецът има полезен съвет за всяка ситуация. Дори и към човека със скалпела. За да се избегнат инциденти, тези хора трябва да бъдат оперирани под пълна упойка.

Козирог

Тъщата

Липсата на емпатия при Козирозите стига почти до психопатия. Затова родените под този знак са ужасът за всяка тъща или свекърва. Зетят Козирог е убеден в превъзходството си. Той единствен знае най-добре как трябва да се постъпи във всяка ситуация. Изглежда напълно безчувствен към болежките и несгодите на възрастните си роднини. Снахичките Козирози са мили, внимателни и грижовни, но с някак служебен маниер. Те са също толкова егоцентрични, колкото и мъжете, но къде-къде по-хитри в прикриването на лошото си отношение.

Водолей

По-глупавичките

На фин тормоз и аристократично презрение са подложени нискоинтелигентните, непрозорливите и несъгласните с мнението на Водолея. Когато се вманиачи в някаква кауза, губи и малката си търпимост към глупаците. Тъмната страна го завладява. Той се превръща в робот и всичко човешко му става чуждо. В такъв момент Водолеят е като бомба с развален часовников механизъм - човек никога не знае кога ще избухне. Пътят към ада е покрит с добри намерения, но не и за родените под този знак. За тях пътят към ада е покрит с високи идеали.

Риби

Психиатрите

Рибите са най-обърканите хора на света - те са толкова объркани, че успяват да объркат и близките си. Освен това са съвършените манипулатори и могат да вменят вина дори и на жертвата на обир. Те са маниакални депресанти, които сами себе си извиват душевно като мокро пране. Правят го по повод и без повод. Представителите на този знак много често живеят в Огледалния свят и въобще не знаят как да се оправят с действителността. След всичко казано дотук, кой би се учудил, че са сред най-заплетените случаи на всеки психоаналитик и/или психиатър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп