Крадец, плашил полицай, влиза в затвора

Снимка: Архив

Агресивен крадец, заплашвал полицай от РУ-Велики Преслав с уволнение и саморазправа, влиза зад решетките за 11 месеца. Първоначално на виновника Б.А. от с.Нова бяла река била наложена 2 години пробация с 320 часа безвъзмезден труд, но той нито се подписвал, нито работил и така от пробационната служба внесли искане за замяна на наказанието. Окръжният съд в Шумен трансформира 22 месеца пробация в 11 месеца решетки при общ режим.

До наказанието се стига след като на 5 март тази година Б.А. бил уличен в кражба на агне и колбаси от своя работодател в град Смядово. Първоначално отричал, но видеозаписи от камери го "заковали". При ареста му, вместо да се кротне, обяснява на разузнавача В.Д. от група "Криминална полиция", че до 2-3 дни няма да е на работа. В участъка станал още по-агресивен и обяснявал „Ще се разберем навънка, аз ще изляза до три дни”, „Всичко ще приключи с тебе”. Засилвал се към полицая, запрятал ръкави и му дишал в лицето. Служителят изпитал основателен страх да не изпълни заканите си, защото знаел, че Б.А. се придвижвал винаги с нож и брадва, бил осъждан за незаконно държане на оръжие, стрелял и срещу своя брат.

До седем дни Б.А. може да обжалва определението пред Апелативен съд-Варна, но едва ли следващата инстанция ще бъде по-благосклонна.

Коментари

Задължително поле