Кралев на едночасова среща с шефа на МОК

Снимка: Архив

Спорният министър Красен Кралев имаше едночасова среща с президента на МОК Томас Бах и един от заместниците му проф. Ерденер в олимпийския клуб в Пьонгчанг.

„В детайли обсъдихме следващите стъпки на Олимпийското движение и Световната антидопингова агенция (ВАДА) в борбата с допинга, както и програмата за добро управление на ВАДА, в чийто Учредителен борд имам честта да представлявам Европейския съюз - обяви Кралев. - А българският флаг в кабинета на Томас Бах ни донесе много специални емоции. На срещата обсъдихме и някои позиции на Евросъюза относно ревизията на Световния антидопингов кодекс.“

В първия ден на престоя си на игрите министърът имаше разговори и с Хайнц-Кристиян Щрахе, вицеканцлер на Австрия, отговарящ и за спорта.

Същевременно нашите биатлонисти, скиори и сноубордисти напускат Република Корея в неделя, в деня на закриването на игрите. Олимпийците се очакват у нас в понеделник с полет от Истанбул в 8,50 ч на Терминал 2.

Така на церемонията по закриването България ще бъде представена само от един спортист – ски бегача Йордан Чучуганов, който ще носи и трикольора.

Коментари

Задължително поле