Първи заразен с коронавирус в Швейцария

Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе утре в Александруполис

Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

До 10 000 лв. ще струват на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

Никол Шерцингер във фатално черно

Варна влиза в онлайн платформа за българите в чужбина

Кралев се срещна с президента на Европейския паралимпийски комитет Националният ни отбор по баскетбол в колички ще участва на турнир в Хърватия

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Европейския паралимпийски комитет Ратко Ковачич (Хърватия), който е в България за Европейското първенство по канадска борба за юноши и девойки, хора с увреждания, мъже и жени.

Кралев запозна госта си с реформите, които бяха направени в програмите за финансиране на спорта за хора с увреждания и от които вече се възползваха множество спортове, като канадска борба, баскетбол в колички, тенис в колички, гребане и конна езда.

„Много е важно да обхванем възможно най-много хора с увреждания за системни занимания със спорт. Именно за това и направихме реформа в начина, по който се финансира спортът за хора с увреждания. Необходимо е да се повиши и информираността им относно това къде и какви спортове могат да практикуват“, каза Кралев.

Ратко Ковачич изтъкна, че мотивирането на един човек с увреждания да започне да се занимава със спорт е много по-трудно от това после той да продължи да тренира.

Министър Кралев разказа на госта си как през 2016 г. с помощта на ММС са закупени екипировка и колички и заедно с федерацията е организирано баскетболно първенство за хора с увреждания. В момента в България има 5 отбора по баскетбол в колички, като е сформиран и национален тим.

Президентът на Европейския паралимпийски комитет покани български отбор по баскетбол в колички да участва на турнир в родната му Хърватия в началото на месец май следващата година, като министър Кралев пое ангажимент да съдейства с организацията на пътуването.

На срещата присъстваха още председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов и президентът на Българската и Световната федерации по канадска борба Асен Хаджитодоров. Лалов разказа на Ковачич за отличните условия за хора с увреждания, които предлага „Спортпалас“ във Варна. Хаджитодоров пък уведоми министъра, че до момента България има две финалистки и един бронзов медал в турнира за хора с увреждания от Европейското първенство по канадска борба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.