Спортният министър Кралев: Тазгодишното издание на Sofia Open ще е върхът на турнира

Снимка: Архив

Много се гордеем с този турнир. Тазгодишното издание ще е върхът на турнира – най-оспорваният турнир, с най-много звезди. Това заяви във връзка с организацията на тенис турнира „Sofia Open” спортният министър Красен Кралев по Нова ТВ.

„Организацията е на световно ниво, залата е перфектна. Като видим какви са звездите – няма как да има по-добра селекция”, коментира още Кралев.

„Роджър Федерер, Стефанос Циципас. Гърците купуват билети с огромна скорост. Такава звезда в тениса са нямали”, коментира Кралев. И изброи още големи имена в тениса, които ще участват на турнира у нас.

Относно футбола и възможността за обща кандидатура със съседните страни за домакини на Световното по футбол, Кралев коментира:

„Така или иначе имаме планове да изграждаме нов национален стадион. Смятахме да го правим за30 000, ще го направим за 40 000 зрители. „Васил Левски” може да придобие вид, отговарящ на стандартите на ФИФА и УЕФА за провеждане на състезания от най-висок ранг, с една сума от порядъка на 30 млн. лева”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт